Cel mai mare concurs de mountainbike din vestul țării ia startul la Reșița

Reșița este capitala ciclismului montan din România în acest weekend, unde are loc ultima etapa din Cupa Națională de Enduro Mountainbike organizată de reșițenii de la Bike Attack cu sprijinul Primăriei Reșița. Acestea este a șaptea ediție a “Metal Enduro” brandul local al competiției care a dat startul acestei discipline de mountainbike în România, la Reșita.

Organizatorii au pregătit experiențe pentru toate vârstele și gusturile, în cadrul acestui eveniment. În Centrul Civic din Reșița este amplasat o instalație cu numele de “pumptrack” unde se pot distra copii și adulți deopotrivă pe skateboard, trotinetă sau bicicletă, vineri și sâmbătă. Duminică, ultima zi de concurs, are loc un mic târg artizanal și penultima ediție a evenimentului gastronomic “Banat Brunch”. Vizitatori și locuitori ai orașului sunt invitați în weekend pe traseu să observe și să încurajeze atleții pe două roți.

Anul acesta Cupa Națională de Mountainbike Enduro a prins o amploare impresionantă, cu 6 etape organizate în 5 județe din România. Această disciplină de ciclism montan, este una dintre cele mai populare din breaslă, iar calitatea traseelor din România pune țara noastră în atenția comunității internaționale de sportivi pe două roți.

“Implicarea noastră în acestă cupă are un singur scop. Să aducem împreună tot mai mulți oameni pasionați care construiesc poteci și își doresc să promoveze diverse destinații pentru mountain biking şi să le punem în valoare.” Cătălin Gavrilă, președinte Bike Attack. „Categoria Juniori 15-18 ani a fost surpriza plăcută a sezonului”, spune organizatorul. Aici am avut înscriși 26 de concurenți fapt care dă de înțeles că viitorul acestei noi discipline pentru România, enduro mtb, este asigurat”

Asociația Bike Attack Reșița care a adus acest format de curse mountainbike enduro în România organizează împreună cu Federația Română de Ciclism şi 6 echipe locale și zeci de voluntari acesta cupă națională în 2019. Obiectivul este de a creşte calitatea competițiilor, popularizarea acestui sport, dar în special de a contribui la dezvoltarea unor zone care să devină destinaţii pentru ture de mountain bike, o activitate ecoturistică care genereaza profituri în comunitatea locală.

Partajează această știre

Lasă un răspuns