În judeţ au fost autorizate mai puţine centre de sacrificare a mieilor.
Doar patru centre de sacrificare a mieilor au fost autorizate temporar în judeţul Hunedoara de către inspectorii Direcţiei Sanitar-Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor, dintre acestea unul fiind înfiinţat la o exploataţie din satul Lăsău, comuna Lăpugiu de Sus. Toate aceste centre se află sub o supraveghere foarte strictă deoarece autorităţile doresc să prevină problemele de sănătate în rândurile oamenilor.
„Toate centrele sunt supravegheate de către inspectorii DSVSA Hunedoara până când carnea de miel ajunge la consumator”, a dat asigurări purtătorul de cuvânt al instituţiei, dr. Leontin Laslău.
Sunt centre autorizate provizoriu la Vulcan, Brad, Petroşani, Lăsău. La acestea se adaugă abatorul Nojag.
În ceea ce priveşte asigurarea cu carne de miel, aceasta se va găsi în toate punctele comerciale din judeţ, deoarece există suficientă la producători. Cantitatea acoperă cererea, iar comercianţii sunt interesaţi să aducă marfă. În plus, mielul se poate cumpăra şi de pe platformele online, inclusiv de pe cea deschisă de Direcţia Agricolă Judeţeană. Prin urmare, nu vor fi probleme cu asigurarea mielului de Paşti.
Cât priveşte preţul, acesta a rămas la valorile de anul trecut pentru că puterea de cumpărare şi restricţiile de circulaţie nu vor putea permite creşteri ale acestuia. Zilele trecute, în pieţe preţul mediu era de 25 de lei kilogramul, la carnea de miel în carcasă.