Când vor primi medicii din linia întâi bonusul de 2.500 de lei, după problemele cu întocmirea listelor

Ministerul Sănătății a finalizat documentația pentru acordarea stimulentului de risc de care beneficiază personalul implicat direct în transportul, echiparea, evaluarea, diagnosticarea și tratamentul pacienților infectați cu COVID- 19. Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, a promis că plăţile vor fi realizate „cât mai rapid” în zilele următoare şi 44.074 de persoane din sistemul sanitar vor încasa acest stimulent, aferent lunii aprilie, în valoare de 2.500 de lei.

„Ministerul Sănătății a primit ultimele liste finale cu personalul din linia întâi care beneficiază de acest stimulent inclusiv vineri, în 15 mai. Ne-am confruntat cu multe reveniri sau, în unele cazuri, într-o primă fază chiar cu reticența managementului unităților de asumare a acestor liste. Eu sper ca acum lucrurile să fie clare și fondurile pentru luna mai să poată ajunge mai repede la oamenii care au muncit din greu perioada aceasta și care merită din plin această recunoaștere a efortului depus în beneficiul pacienților”, a precizat ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru.

„Am cerut ca plățile să fie realizate cât mai rapid, în următoarea perioadă” a declarat Nelu Tătaru.

Astfel, pentru luna aprilie 2020, un număr de 14 355 persoane din cadrul unităților de primiri urgențe, serviciilor de ambulanță, direcțiilor de sănătate publică, dar și rezidenți vor beneficia de o suplimentare a veniturilor cu 2 500 lei brut, se arată într-un comunicat al Ministerului Sănătăţii.

Sumele, în valoare de 33 053 000 lei, vor fi alocate de la bugetul de stat pentru ca unitățile să poată efectua cât mai rapid plățile. Sumele vor fi recuperate, mai apoi, în cadrul unui proiect finanțat din fonduri europene.

De asemenea, în cadrul sistemului sanitar, alte 29 719 persoane din spitale, centre de dializă, laboratoare, unități sanitare de urgență și de transport sanitar aflate în contract direct cu casele de asigurări de sănătate vor primi stimulentul de risc aferent lunii aprilie din Fondul Unic de Asigurări Sociale de Sănătate.

Sumele alocate de către CNAS sunt în valoare de peste 74 000 000 lei și vor fi, de asemenea, recuperate în cadrul proiectului cu finanțare europeană, precizează comunicatul ministerului.

Partajează această știre

Lasă un răspuns