Comuna Bucureşci poate fi un exemplu în ceea ce priveşte modul prin care au fost încurajate programele de infrastructură cu largă utilitate publică. Chiar dacă în partea de nord a judeţului au fost semnalate inundaţii produse de revărsarea râului Crişul Alb, localităţile comunei au fost feriţi de aceste fenomene extreme pentru că pe albia cursului de apă au fost efectuate, în ultimii 15 ani, diverse lucrări de regularizare şi îndiguiri.
„Investiţiile în ceea ce priveşte regularizarea cursurilor de apă au fost efectuate cu cap, organizate şi cu un buget decent. Efectele acestora se arată acum pentru că nu mai avem inundaţii. Doar dacă vor cădea ploi torenţiale ne vom mai confrunta cu astfel de probleme”, a declarat primarul comunei Bucureşci, Mircea Ghilean.
În ceea ce priveşte regularizarea râului Crişul Alb, acestea au fost efectuate de Administraţia Bazinală Apele Române Crişuri Oradea. Procesul a fost relativ îndelungat deoarece o perioadă de 5-6 ani fondurile pentru astfel de lucrări au lipsit.
„Acum suntem aproape de finalizare. Mai avem un tronson de vreo trei kilometri în satul Curechiu şi sperăm ca acesta să fie finalizat anul viitor. În acest fel nu vom mai avea probleme cu inundaţiile. În total au fost amenajaţi nouă km de maluri, inclusiv diguri din beton sau din zidărie din piatră, dar şi 11 poduri de trecere, din beton. Mai propunem patru poduri de trecere, pentru anul viitor. Le mulţumesc celor de la Apele Române pentru modul profesionist în care au lucrat”, a spus primarul comunei Bucureşci.
Mircea Ghilean a atras atenţia şi asupra unei probleme semnalate pe drumul judeţean, în satul Curechiu. În cazul unei viituri pe Crişul Alb, drumul se poate rupe şi nu se va mai putea circula pe el. „Situaţia este critică şi la următoarea viitură drumul va ceda”, a avertizat primarul, menţionând că sunt necesare lucrări urgente pe acest sector.