Bibliotecarul Avram Iancu îşi continuă cursa pe Rin

Bibliotecarul Avram Iancu îşi continuă cursa pe Rin

Bibliotecarul Avram Iancu, care a plecat într-o cursă de înot pe fluviul Rin pentru a susţine, prin mijloacele sale, aderarea României la Spaţiul Schengen, a trecut graniţa în Olanda ajungând la borna cu numărul 858, după 32 de zile de la debutul proiectului său.

„E ziua în care am străbătut ultimii kilometri din Germania. E ziua în care am ajuns la hotarul dintre Germania și Olanda, la borna 858. Am fost escortați, în această ultima etapă din Germania, de către un echipaj deosebit, experimentat, cu o ambarcațiune foarte mare. Și nici nu ne-au luat bani, doar combustibilul. Au auzit la televizor de efortul meu și acești nemți au rezonat cu acțiunea. (…) Azi e doar un nou început”, scrie înotătorul român pe pagina sa de Facebook.

Pe parcursul etapei din Germania, mass-media locală regională s-a interesat de proiectul pe care îl derulează înotătorul român, efortul acestuia fiind reflectat de un post de televiziune care a realizat un reportaj cu bibliotecarul din Petroşani. Ştirea a fost preluată şi a putut fi vizionată şi în Olanda.

Efortul lui Avram Iancu este unul enorm. Dincolo de partea fizică, în care românul nostru înoată câteva ore asumându-şi riscurile de a se întâlni cu barjele de pe Rin, Avram Iancu mai trebuie să facă faţă şi unor probleme de logistică. Astfel, pentru că nu a avut o staţie de emisie-recepţie omologată, Iancu a fost amendat cu 400 de euro şi a trebuit să apeleze la un pilot local pe Rin.

Norocul său sunt românii care trăiesc în localităţile pe unde trece fluviul Rin, care îl ajută şi în susţin pe Avram Iancu, pe măsura puterilor financiare de care dispun.

Bibliotecarul Avram Iancu a luat startul, pe 16 iulie, în oraşul Konstanz, din Germania, în cursa prin care şi-a propus să străbată întreg cursul fluviului Rin pentru a susţine, prin înot de rezistenţă, proiectul de aderare a României la Spaţiul Schengen.

Sportivul din Petroşani va înota cei 1.032 de kilometri ai fluviului fără costum de neopren sau alte elemente ajutătoare, la fel ca atunci când a devenit primul om din lume care a reuşit să străbată fluviul Dunărea doar prin forţa braţelor. Durata cursei a fost estimată la 35 de zile.

În vara anului 2017, sportivul din Petroşani a înotat întreg cursul Dunării, fără costum de neopren, pe o distanţă de 2.860 de kilometri, de la izvoare până la vărsarea în Marea Neagră.

Partajează această știre

Lasă un răspuns