Avem de acum un Minister al Sportului

Executivul a adoptat, miercuri, Hotărârea de Guvern privind organizarea şi funcţionarea Ministerului Sportului iar în conformitate cu aceasta noul minister se organizează şi funcţionează ca organ de specialitate al administraţiei publice centrale, cu personalitate juridică, în subordinea Guvernului, având rol de sinteză şi de coordonare a aplicării strategiei şi politicilor Guvernului în domeniul sportului.

Ministrul Sportului, Eduard Novak, a declarat că prin această hotărâre Executivul a adus recunoaşterea guverna­mentală a sportului, care are un minister dedi­cat.”Putem spune că Ministerul Sportului are de astăzi certificat de naştere. Iată că anul 2022 a adus recu­noaşterea guverna­men­tală a importanţei acestui domeniu, care are, pentru prima dată, un minister dedicat. Avem multe de realizat, iar acum avem şi cadrul optim şi instrumentele necesare pentru a o face. Suntem în plin proces de reformare a sportului, prin Strategia Naţională pentru Sport 2021-2032, document strategic care ne va da şansa unui nou început. Unul în care sportul şcolar, sportul de masă şi cel de performanţă vor fi pilonii de însănătoşire a României. Avem cel mai mare buget aprobat în ultimii 30 de ani pentru sport, avem o serie de obiective prioritare, printre care finalizarea Strategiei Naţionale pentru Sport, redefinirea cadrului legislativ în acest domeniu, precum şi reforma finanţării sale, dar şi digitalizarea, reformarea sistemului de specializare a antrenorilor, reorganizarea sistemului sportiv pentru sportul paralimpic sau dezvoltarea şi modernizarea infrastructurii sportive. Am toată încrederea că 2022 va fi cu adevărat anul renaşterii sportului românesc performant şi de performanţă şi le mulţumesc colegilor de guvernare pentru suportul oferit prin adoptarea hotărârii de guvern de astăzi”, a declarat Eduard Novak.
Ministerul Sportului va avea în subordine Direcţiile jude­ţe­ne de sport, respectiv Direcţia pentru Sport a Municipiului Bucureşti, 48 de cluburi spor­tive la nivelul întregii ţări, 10 complexuri sportive naţionale, Centrul Naţional de Formare şi Perfecţionare a Antrenorilor, Muzeul Sportului, precum şi Institutul Naţional de Cercetare pentru Sport.
La nivelul Ministerului Spor­tului au fost înfiinţate 4 noi direcţii, prin reorganizarea celor anterioare, după cum urmează:

  • Direcţia Generală pentru Sport va avea în componenţă Serviciul Sportul de Perfor­manţă, Biroul Sportul Paralimpic, Serviciul Sportul de Masă şi Compartimentul Baze Sportive;
  • Direcţia Tehnologia Infor­maţiei, având în componenţă Compartimentul Sistem Digital şi Compartimentul Registru Sportiv;
  • Direcţia Generală Econo­mică, Achiziţii, Investiţii, Patri­moniu şi Proiecte Fonduri Nerambursabile;
  • Direcţia Generală Juridică, Resurse Umane şi Afaceri Europene.
    O serie de alte direcţii şi servicii au fost desfiinţate sau redenumite, precizează Minis- ­s­t­rul Sportului. Ministrul Sportului va fi ajutat în activitatea de condu­cere a ministerului de 2 secretari de stat, un subsecretar de stat, de un secretar general şi 2 se­cretari generali adjuncţi.
    Ca urmare a divizării par­ţiale a Ministerului Tineretului şi Sportului, Ministerul Familiei, Tineretului şi Ega­lităţii de Şanse va prelua activităţile, precum şi patrimoniul cores­punzător din domeniul tineretului.HG-ul de organizare şi funcţionare a Ministerului Familiei, Tineretului şi Egali­tăţii de Şanse va intra pe ordinea de zi a şedinţei viitoare de Guvern sau, cel mai târziu, săptămâna viitoare.
Partajează această știre

Lasă un răspuns