.

Atenţionările privind folosirea ibuprofenului contra COVID-19 nu au bază ştiinţifică

Mii de persoane cu boli cronice care utilizează antiinflamatoare nesteroidiene în tratamentul zilnic, s-au văzut puse într-o mare dilemă în ultima perioadă, după apariția informațiilor fără suport științific că ibuprofenul ar induce forme severe ale infecției cu SARS-CoV-2.

Mulți bolnavi au renunțat la tratament, deși medicii nu recomandă acest lucru, expunându-se, astfel, unor complicații ale bolilor de care suferă sau unor suferințe inutile.

Alții, speriați de informațiile alarmiste, au solicitat medicilor curanți schimbarea tratamentului.

Confruntați cu valul mare de îngrijorări, medicii atenționează că nu există dovezi științifice care să susțină pericolul administrării ibuprofenului.

O parte dintre clinicieni solicită actualizarea protocolului de tratament al infecției cu SARS-Cov-2, astfel încât persoanele infectate și medicii să beneficieze de toate opțiunile terapeutice, iar pacienții aflați în tratament cu această clasă de medicamente, cu beneficii dovedite pentru starea lor de sănătate, să poată continua terapia.

Ibuprofenul este un medicament testat, cu o experiență îndelungată în piață, care a fost folosit în siguranță, de mai bine de 60 de ani, pentru  îngrijirea pacienților cu febră și durere, inclusiv în bolile virale.

De asemenea, AINS reprezintă cea mai folosită clasă de medicamente în unele boli cronice, cum sunt cele reumatismale.

Potrivit unei recomandări a Colegiului Farmaciștilor din România, este necesară “respectarea cu strictețe a tratamentului cronic și a regimului de viață impus de patologia preexistentă, pentru a nu se decompensa încât să aibă nevoie de servicii medicale suplimentare, care, pe de o parte, nu sunt disponibile, pe de alta, ar ocaziona expunerea suplimentară la riscul îmbolnăvirii”./www.europafm.ro

Partajează această știre

Lasă un răspuns

Noutăți
Mica Publicitate