Asociația „Filantropia Ortodoxă” Deva a primit o Diplomă de Excelență din partea Prefecturii 

Marți, 21 mai 2019, Asociația „Filantropia Ortodoxă” Deva, ce își desfășoară activitatea cu binecuvântarea Preasfințitului Părinte Gurie, Episcopul Devei și al Hunedoarei, a primit din partea Prefecturii Județului Hunedoara, în cadrul Simpozionului Județean „Investim în prezent pentru un viitor în siguranță”, o Diplomă de Excelență.

Aceasta a fost acordată în semn de prețuire pentru implicarea în proiectele de prevenire a delicvenței juvenile și a victimizării minorilor și pentru contribuția adusă siguranței și educației copiilor.

La eveniment, desfășurat în sala „Spiru Haret” al Inspectoratului Școlar Județean Hunedoara, au fost prezenți reprezentanții Consiliului Județean Hunedoara, precum și reprezentanți ai A.N.I.TP – Centrul Regional Alba-Iulia, A.N.A. – Centrul Regional Alba-Iulia, C.P.E.C.A. Hunedoara, D.G.A.S.P.C. Hunedoara, reprezentanții structurilor Ministerului Afacerilor Interne, directori de școli, profesori, precum și, reprezentanți ai părinților și ai elevilor.

Asociația Filantropia Ortodoxă Deva, a implementat în anul 2018 proiectul „Familiile fericite nu cunosc violența”, în parteneriat cu Inspectoratul de Poliție Județean Hunedoara, finanțat din bugetul public al Primăriei Municipiului Deva. Scopul acestui proiect a fost formarea unei rețele de suport moral, social și emoțional pentru victimele violenței domestice, format din membrii comunității bisericești din cadrul parohiilor din municipiul Deva.

Obiectivele proiectului:

– creșterea gradului de informare a preoților parohi și a altor persoane din cadrul bisericilor din municipiul Deva despre formele de manifestare a violenței domestice, legislația în vigoare, modul de acordare și punere în aplicare a Ordinelor de Protecție și modalitatea de obținere a acestora de către victime;

– implicarea adulților , în activități pozitive de susținere a familiilor aflate în dificultate și integrarea lor în activități alternative de petrecere a timpului liber în mod armonios;

– realizarea unor activități de ”bună practică” de petrecere eficientă și calitativă a timpului în familie: părinți – copii.

– popularizarea proiectului în comunitate și crearea unei identități vizuale care să crească nivelul de conștientizare a întregii comunități asupra violenței în familie./www.episcopiadevei.ro

Sursa foto: Facebook Prefectura Hunedoara

Partajează această știre

Lasă un răspuns