Aproape 700 de fermieri din comuna Bistra au primit integral subvenția pe suprafață de la APIA pentru anul 2021

În comuna Bistra au depus în anul 2021,cereri pentru subvenția pe suprafațăde la APIA, 686 de fermeri. Aceștia au primit integral banii pentru subvenția aferentă anului 2021.

,,Pentru fermierii din comuna noastră care au solicitat subvenții pe suprafață de la Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură a fost făcută plata integral. Colegii din Primărie s-au implicat cu tot ceea ce a reprezentat înscrierea terenului pentru care s-a cerut subvenția în Registrul agricol și au transmis la timp documentele necesare la APIA Alba. De asemenea au fost transmise către APIA și solicitările depuse de crescătorii care deţin animale din specia bovine și care au îndeplinit condițiile pentru ajutor de la stat pe perioada pandemiei”, afirmă Traian Gligor, primarul comunei Bistra.

Ajutorul de la Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) pentru cei 200 de fermieri din comuna Bistra care au depus cereri pentru a primi o sumă de 147 de lei/bovină, ajutor de la stat pentru susţinerea activităţii crescătorilor din sectorul bovin, în contextual crizei economice generate de pandemia COVID va fi plătit până în luna martie a acestui an.

Reamintim că fermierii din comuna Bistra pot depune cereri și pe submăsura 6.3 – Sprjin pentru dezvoltarea fermelor mici al cărui scop este dezvoltarea fermelor mici și să sprijine investițiile pentru creșterea competitivității exploatațiilor agricole prin dotarea cu utilaje și echipamente performante în raport cu structura agricolă actuală, precum și investițiile pentru modernizarea fermei (în special cele de dimensiuni medii și asocieri de ferme mici și medii) și îmbunătățirea calității activelor fixe.

De asemenea, pot depune cereri și pe submăsura 6.1. – Sprijin pentru instalarea tinerilor fermieri prin care se urmărește creşterea numărului de tineri fermieri care încep pentru prima dată o activitate agricolă ca şefi/conducători de exploataţie, fiind încurajați să devină competitivi, să se asocieze, să participe la lanţurile alimentare integrate; îmbunătăţirea managementului, creşterea competitivităţii sectorului agricol şi sprijinirea procesului de modernizare şi conformitate cu cerinţele pentru protecţia mediului, igienă şi bunăstarea animalelor și siguranţa la locul de muncă; crearea posibilității tinerilor fermieri rezidenți, cu un minim de cunoștinte de bază, în vederea instalării ca şefi/ conducători ai exploatației agricole și încurajarea tinerilor și a familiilor din mediul rural de a se stabili în mediul rural, ceea ce va crea un efect pozitiv asupra economiei naționale în general.

În anul 2021, în comuna Bistra, au fost întocmite 67 de dosare pentru beneficiarii eligibili pe submăsura 6.3. iar pe submăsura 6.1, două dosare.

Pentru anul 2022, cererile pentru subvenția pe suprafață se vor depune începând cu data de 2 martie.

Partajează această știre

Lasă un răspuns