Al 10-lea proiect prin PNRR pentru Hunedoara: 3 milioane de lei pentru soluţii inteligente destinate transportului urban

Primarul municipiului Hunedoara, Dan Bobouţanu, a semnat luni, 13 februarie a.c., la Bucureşti, contractul de finanţare pentru un nou proiect destinat modernizării oraşului. De data aceasta este vorba despre o finanţare în valoare totală de 2.929.006 lei prin care se va asigura extinderea sistemului informatic integrat pentru managementul transportului în comun, dar şi a sistemului de supraveghere video al oraşului.

Iniţiativa va fi complementară cu elementele de management inteligent al transportului în comun prevăzute de cele trei proiecte aflate deja în implementare în oraş: „Coridorul de Est”, „Coridorul Central”, respectiv „Coridorul de Vest” (proiecte cu mai multe componente, în valoare totală de aproximativ 30 milioane de euro).

„Pe cele trei mari proiecte (cele trei „coridoare”) aflate deja la faza de lucrări avem mai multe elemente de management inteligent al transportului în comun. Acestea nu acoperă însă tot oraşul. Ne dorim să avem sisteme de e-ticketing, sisteme de informare a călătorilor şi toate celelalte facilităţi moderne în cât mai multe dintre staţiile de călători din Hunedoara, astfel încât transportul în comun să fie mai eficient şi mai atractiv pentru hunedoreni. S-a ivit această oportunitate pe care nu o puteam rata: un proiect în valoare de încă 600.000 de euro care completează, practic, celelalte iniţiative ale noastre în acest domeniu. Anul acesta vor apărea în oraş primele staţii de autobuz „inteligente”, pe cele trei proiecte mai vechi. Anul viitor sistemul va fi completat dotările şi echipamentele ce se vor putea achiziţiona şi instala cu ajutorul celor 600.000 de euro pentru care am semnat astăzi contractul de finanţare”, explică primarul municipiului Hunedoara, Dan Bobouţanu.

Până la această dată, Primăria municipiului Hunedoara a obţinut finanţare în valoare totală de aproape 24 de milioane de euro prin Programul Naţional de Redresare şi Rezilienţă, pentru 10 proiecte. Cele mai consistente finanţări obţinute sunt pentru continuarea demersului de restaurare şi punere în valoare a Castelului Corvinilor (etapa a II-a), eficientizarea energetică a blocurilor de pe Pietonala Corvin şi a încă patru blocuri – turn (de pe b-dul Mihai Viteazu, respectiv strada Trandafirilor), construirea de locuinţe sociale pentru tineri şi completarea flotei de transport local cu autobuze electrice şi staţiile de încărcare de care au nevoie.

Partajează această știre

Lasă un răspuns