Agentă de la Înmatriculări Auto, condamnată la închisoare

O agentă de poliţie de la Serviciul de Înmatriculări Auto Hunedoara a fost condamnată la trei ani de închisoare, cu suspendare, şi o perioadă de supraveghere de patru ani, într-un dosar în care a fost acuzată că primea bani pentru urgentarea actelor de înmatriculare a maşinilor.

Potrivit Direcţiei Generale Anticorupţie (DGA) – Serviciul Judeţean Anticorupţie Hunedoara, faptele s-au petrecut în perioada decembrie 2018-martie 2019. Dosarul penal în cauză a fost iniţiat ca urmare a unui denunţ înregistrat la DGA – Serviciul Judeţean Anticorupţie Hunedoara.

„În fapt, agentul de poliţie a primit, în perioada decembrie 2018 – martie 2019, în legătură cu exercitarea atribuţiilor de serviciu, diferite sume de bani pentru a facilita urgentarea înmatriculării autoturismelor dezvoltând o veritabilă afacere la locul de muncă, de unde pleca frecvent cu bani acasă, obţinuţi ilegal prin prestarea în mod preferenţial de servicii de înmatriculare şi de eliberare numere de înmatriculare”, a informat DGA.

De asemenea, agenta de poliţie a fost acuzată că a făcut declaraţii în fals cu privire la localitatea în care trăieşte, în trei rapoarte scrise succesiv, pentru a obţine compensări ilegale ale chiriei din partea angajatorului.

Ofiţerii de poliţie judiciară din cadrul DGA – Serviciul Judeţean Anticorupţie Hunedoara, în baza ordonanţelor de delegare emise de Parchetul de pe lângă Tribunalul Hunedoara, au efectuat acte procedurale care au stat la baza probării faptelor.

„Precizăm că, în primă instanţă la data de 28 iulie 2021, Tribunalul Hunedoara a hotărât condamnarea, fără acord de recunoaştere, a unui agent de poliţie din cadrul Serviciului Public Comunitar Regim Permise de Conducere şi Înmatriculare a Vehiculelor Hunedoara la pedeapsa de 2 ani şi 9 luni închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de luare de mită în formă continuată (24 de acte materiale), 1 lună închisoare pentru săvârşirea infracţiuni de fals în declaraţii în formă continuată (3 acte materiale), 8 luni închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de înşelăciune în formă continuată, corespunzător drepturilor salariale lunare din perioada de referinţă ianuarie 2017- februarie 2019”, arată DGA Hunedoara.

În urma contopirii pedepselor şi a aplicării unui spor, inculpata va executa pedeapsa principală rezultantă de 3 ani închisoare, sub supraveghere pe un termen de supraveghere de 4 ani şi timp de 3 ani interzicerea unor drepturi

Sentinţa definitivă în acest dosar a fost dată de magistraţii Curţii de Apel Alba Iulia, pe 17 iunie, care au stabilit pedeapsa de trei ani de închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de luare de mită în formă continuată, cu suspendare, sub supraveghere pe un termen de patru ani şi timp de trei ani interzicerea unor drepturi.

Partajează această știre

Lasă un răspuns