Admitere școli militare 2021: Joi, termen limită pentru înscrieri

Joi, 29 aprilie 2021, ora 12:00 este termenul limită pentru înscrieri la admiterea în învățământul universitar militar (ofițeri) și în învățământul postliceal militar (maiștri militari și subofițeri), a anunțat Ministerul Apărării Naționale (MApN).

Înscrierile se fac la la biroul informare-recrutare care funcționează în cadrul centrului militar din județul/sectorul în care are domiciliul candidatul.

Sunt disponibile peste 1000 de locuri la admiterea în școli militare în 2021, din care 108 la academii.

Cele 108 locuri la academiile militare sunt repartizate astfel:

Academia Tehnică Militară ”Ferdinand I” București (4 ani): 55 locuri pentru concurs admitere

Academia Forțelor Terestre ”Nicolae Bălcescu” Sibiu (3 ani): 26 pentru concurs admitere

Universitatea Națională de Apărare ”Carol I” București (3 ani): 11 locuri pentru concurs admitere

Academia Forțelor Ariene ”Henri Coandă” Brașov (3 ani): 9 locuri pentru concurs admitere

Academia Navală ”Mircea cel Bătrân” Constanța (4 ani): 7 locuri pentru concurs admitere

La școlile postliceale militare, pentru specializarea maiștri militari sunt 484 de locuri în 5 școli militare, iar la subofițeri – 591 de locuri în 4 școli militare.

Condiții pentru înscrieri:

Se pot înscrie elevii din clasele a XII-a sau cei care sunt absolvenții de liceu cu diplomă de bacalaureat, în vârstă de cel mult 28 de ani (împliniți în 2021), până la data de 29 aprilie, ora 12:00.

Candidații care sunt în ultimul an de liceu vor face dovada promovării examenului de bacalaureat înainte de susținerea concursului (examenului) de admitere.

Pentru locurile de formare a ofițerilor, se pot înscrie elevii claselor a XII-a și absolvenții de liceu cu diplomă de bacalaureat, având vârsta de cel mult 26 de ani (24 de ani pentru aviație-naviganți) împliniți în cursul anului 2021.

Candidații trebuie să nu fi parcurs, în întregime sau parțial, un program de studii universitare de licență cu finanțare de la bugetul de stat, iar în cazul în care au parcurs un astfel de program de studii, să menționeze în cererea de înscriere despre aceasta, urmând ca până la data înmatriculării să facă dovada că au achitat/achită contravaloarea serviciilor de școlarizare de care au beneficiat anterior cu finanțare de la bugetul de stat.

Admiterea se va desfășura astfel:

Centrele zonale de selecție și orientare se află la Breaza, Alba Iulia, Câmpulung Moldovenesc și Constanța.

Selecția se concretizează în probe și examinări specifice care pot indica dacă şi în ce măsură un candidat poate face faţă cerinţelor profesiei militare şi mediului militar.

Probele scrise:

23 iulie – instituțiile de învățământ superior militar (ofițeri) – probe: matematică, informatică și limba engleză

1 august – subofițeri – probe: matematică și limba engleză

3 august – maiștri militari – probe: matematică și limba engleză

Candidații înscriși la medicină militară (70 locuri la București și Târgu Mureș) vor susține examenul de admitere în data de 25 iulie.

Selecția și examinarea medicală se vor desfășura după ierarhizarea candidaților (după examenul de admitere). /www.alba24.ro

Partajează această știre

Lasă un răspuns