Activităţi la Școala non-formală de arheologie interdisciplinară din Valea Alunului

Școala non-formală de arheologie interdisciplinară din Valea Alunului, jud. Hunedoara a adus în zona cetăților dacice studenții Universității de Vest din Timișoara care se pregătesc să devină arheologi. Organizatorii au pregătit pentru tinerii participanți o serie de prelegeri menite să-i introducă în atmosfera locului și a evenimentului.

Dr. Iosif Vasile Ferencz, cercetător în cadrul Muzeului Civilizației Dacice și Romane din Deva și profesor asociat în cadrul Universității de Vest din Timișoara a ales pentru debutul întâlnirii un subiect având în centru școala, importanța școlii, și formarea individuală a studenților de ieri, de azi și de mâine. Pretextul a fost oferit de o incursiune în ambientul curții regelui Macedoniei Filip al doilea cu titlul: ,,Școala generalilor” la curtea regilor Macedoniei.

Dr. Aurora Pețan, reprezentând Fundația Dacica, gazda evenimentului a prezentat specificul zonei și a principalelor obiective arheologice și istorice din întreaga Zonă a capitalei Regatului Dac.

În încheierea sesiunii de prezentări, în prima seară sub genericul: Tehnici arhaice de confecționare a uneltelor în pre- și proto-istorie dr. Marius Barbu, arheolog la Muzeul Civilizației Dacice și Romane din Deva a introdus publicul universitar într-un alt domeniu fascinant: Arheologia experimentală. Prezentarea a avut două componente, vizând pregătirea teoretică și cea practică. Cea de a doua a avut rolul de a consolida competențele într-un domeniu mai puțin abordat în școala tradițională.

Activitățile didactice continuă, iar noi vă vom ține la curent pe măsură ce se vor derula etapele organizării Evenimentului.

Secția de Marketing și Relații cu Publicul

MCDR Deva

Partajează această știre

Lasă un răspuns