În această săptămână, polițiștii hunedoreni au derulat o serie de activităţi în comunitate, pentru a le explica hunedorenilor care sunt consecințele ce decurg din comiterea de infracțiuni și care este limita dintre legal și ilegal, într-o nouă ediție a campaniei naționale „Săptămâna Prevenirii Criminalității”.
Scopul acestei campanii l-a constituit informarea cetățenilor cu privire la necesitatea adoptării unor măsuri de autoprotecţie, precum şi prezentarea consecințelor ce decurg din comiterea de infracțiuni.
Poliţiştii au desfăşurat zilnic diferire acţiuni, structurate pe domenii de prevenire, selectate în baza priorităților de acțiune ale Poliției Române pentru anul 2022, în colaborare cu parteneri instituționali. Astfel, ei au prezentat teme precum prevenirea şi combaterea actelor de discriminare ori violența domestică şi au abordat disparițiile de minori, siguranța pe stradă și siguranța în mediul online.
Astăzi, 27 mai a.c. poliţiştii au derulat o serie de activităţi dedicate prevenirii infracţiunilor infracțiunilor contra patrimoniului și siguranței rutiere. Astfel, polițiștii din cadrul Compartimentului Analiză și Prevenire a Criminalității, cu sprijinul polițiștilor de proximitate, au desfășurat acțiuni informativ-preventive cu administratorii asociațiilor de proprietari din municipiul Deva, în vederea informării acestora cu privire la importanța montării sistemelor de securitate în scările de bloc (montarea unor interfoane și utilizarea corectă a acestora, camere de supraveghere) și cu privire la măsurile pe care trebuie să le ia locatarii, pentru a nu deveni victime ale infracțiunilor de furt din locuințe.
O altă activitate derulată pe parcursul acestei zile a avut ca tema siguranța rutieră. Polițiștii din cadrul Compartimentului Analiză și Prevenirea Criminalității, împreună cu polițiștii rutieri și specialiștii din cadrul Centrului de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog Deva, au desfășurat o acțiune de prevenire și combatere a consumului de băuturi alcoolice și droguri la volan.
Conducătorii auto, cu test negativ la etilotest, au fost invitați în parcarea situată la baza Cetății Deva pe un traseu marcat, să conducă cu “ochelarii de droguri” și cu “ochelarii de alcool”, care simulează efectele consumului acestor substanțe interzise.
Cu această ocazie, șoferii au avut posibilitatea să conștientizeze riscurile la care se expun, dar și la care îi expun pe ceilalți participanți la trafic, conducători auto sau pietoni, dacă se urcă la volan sub influența substanțelor interzise.