Acţiuni ale ISU Hunedoara cu ocazia Zilei Internaţionale pentru Reducerea Riscului Dezastrelor Naturale (13 octombrie)

Începând cu anul 2009, Adunarea Generală a Organizaţiei Naţiunilor Unite a decis sărbătorirea acestei zile ca mijloc de promovare a unei culturi globale cu privire la reducerea efectelor dezastrelor naturale, inclusiv prevenirea acestora, atenuarea efectelor şi pregătirea împotriva dezastrelor.
Pentru a putea înfrunta urmările negative ale influenţei fenomenelor hidrometeorologice nefavorabile sau a altor dezastre care nu pot fi prevăzute, este necesară informarea preventivă și pregătirea populației în vederea aplicării corecte a măsurilor de protecție care se impun în funcție de fiecare pericol.
În acest sens, vineri, 11 octombrie, începând cu ora 11.00, paramedicii noștri alături de Crucea Roșie, vor fi prezenți în municipiul Lupeni, unde va avea loc maratotul „Sănătoși de mici”. Cu ocazia acestei întâlniri, copiii vor putea participa la atelierele de acordare a primului ajutor și vor putea învăța care sunt principalele reguli și măsuri de siguranță de care trebuie să țină cont în cazul producerii unui dezastru.
 Pornind de la sintagma „Copii protejați, comunitate sigură”, tot în data de 11 octombrie, subunitățile noastre din Deva, Petroșani, Hunedoara și Orăștie vor desfășura exerciții de alarmare – evacuare, cu participarea elevilor, cadrelor didactice și personalului auxiliar în următoarele instituții de învățământ:
👉Colegiul Național Pedagogic „Regina Maria” Deva
👉Colegiul Național de Informatică „Carmen Sylva” Petroșani
👉Școala Gimnazială nr. 6 din cadrul Liceului Tehnologic „Matei Corvin” Hunedoara.
👉Colegiul Național „Aurel Vlaicu” Orăștie
Sâmbătă și dumnică, între orele 10.00 – 15.00, subunitățile ISU Hunedoara din Petroșani, Hunedoara, Orăștie și Brad își vor deschide porțile, pentru toți cei care doresc să fie mai bine informați și vadă îndeaproape tehnica noastră de intervenție.
De asemenea, sâmbătă și duminică, între orele 11.00- 15.00, inspectorii noștri de prevenire vor fi prezenți în Piața Unirii din municipiul Deva, pentru a vă pune la dispoziție pliante, broșuri și cele mai utile sfaturi despre cum trebuie să ne comportăm înainte, pe timpul și după producerea unei situații de urgență.
 Totodată, veți putea discuta cu specialiștii noștri din cadrul Serviciului Resurse Umane despre oferta educațională și pașii pe care trebuie să-i urmați dacă vă doriți o carieră militară.
Nu în ultimul rând, pentru că rolul voluntarilor este de neprețuit pentru fiecare comunitate, colegii noștri din cadrul Serviciului Pregătire Pentru Intervenție și Reziliența Comunităților vă vor explica ce presupune munca unui voluntar și care sunt condițiile pentru înscrierea în programul „Salvator din pasiune”.
Vă așteptăm cu drag! 🙂
Nu uitați că un comportament preventiv și aplicarea corectă a măsurilor de siguranță în caz de dezastre, pot face diferența dintre viață și moarte, dintre victimă și supraviețuitor.
 Informații despre modul de comportare în cazul producerii unor situații de urgență prin accesarea platformei naționale de pregătire în situații de urgență https://fiipregatit.ro.
Partajează această știre

Lasă un răspuns