.

O persoană solicită în instanţă anularea vânzării Termocentralei Mintia

Primul termen al procesului prin care o persoană fizică a contestat şi a solicitat anularea licitaţiei prin care Termocentrala Mintia a fost vândută grupului Mass Global Energy Rom pentru suma de 91 milioane de euro a avut loc luni, la Tribunalul Hunedoara.

Constanţa Ştefana Hoşman, din Bucureşti, a contestat licitaţia şi s-a adresat Consiliului Naţional pentru Soluţionarea Contestaţiilor apreciind că preţul de vânzare al termocentralei este subevaluat. Contestaţia a fost trimisă spre soluţionare Tribunalului Hunedoara.

La termenul de luni, instanţa a dispus acordarea unui termen de judecată pentru data de 19 decembrie, “în vederea comunicării cererilor de intervenţie, timbrării corespunzătoare a acestora, discutării admisibilităţii în principiu a cererilor de intervenţie, precum şi pentru precizarea temeiului de drept al contestaţiei”, potrivit unui comunicat al Tribunalului Hunedoara.

În sala de judecată, avocatul Constanţei Hoşman a cerut ca firma de insolvenţă care administrează Complexul Energetic Hunedoara să depună la dosar contractul de vânzare-cumpărare al Termocentralei Mintia, precum şi actele care au stat la baza licitaţiei.

În replică, avocatul firmei de insolvenţă a spus că la dosar a fost depus procesul-verbal de licitaţie, menţionând că un contract de vânzare-cumpărare se va încheia după ce preţul va fi plătit integral.

Următorul termen de judecată a fost stabilit pentru 19 decembrie.

La proces a fost prezentă şi senatoarea Diana Şoşoacă, ea făcând cerere de intervenţie în dosar după ce a cumpărat creanţe de la liderul Sindicatului Solidaritatea Hunedoara, Cristian Iştoc. La ieşirea din clădirea Tribunalului Hunedoara, Diana Şoşoacă a fost aşteptată de un grup de câteva zeci de persoane care au scandat împotriva guvernului.

Termocentrala Mintia a fost cumpărată, pe 26 august, cu 91,23 milioane de euro, fără TVA, de Mass Global Energy Rom, parte a grupului Mass Group Holding, în cadrul unei licitaţiei publice. Centrala electrică a intrat în procedură de insolvenţă la data de 14 noiembrie 2019 şi este în conservare din vara anului 2021, din cauză că nu mai avea cărbune pentru funcţionare.

Partajează această știre

Lasă un răspuns

Noutăți
Mica Publicitate