.

Activități desfășurate de polițiștii hunedoreni, pentru prevenirea delincvenței juvenile

Polițiștii Biroului Siguranță Școlară, cu sprijinul celor din structurile de ordine publică și prevenire a criminalității, au desfășurat, la data de 14 septembrie 2022, o serie de acţiuni  cu caracter informativ preventiv pentru prevenirea delincvenței juvenile și pentru creșterea gradului de siguranță a elevilor și a personalului didactic în incinta și în zona adiacentă unităților de învățământ preuniversitar.

Acţiunile au vizat în şcoli din Deva, Vulcan, Lupeni și Teliucu Inferior, unde polițiștii le-au explicat elevilor aspecte legislative privind răspunderea penală și contravențională a minorilor, consecințele pe care le-ar putea avea implicarea lor în astfel de fapte și totodată au purtat discuții libere cu aceștia privind consumul de substanţe interzise ori fenomenul de bullying  și efectele lui pe termen mediu și lung.

Activitățile au avut un feedback pozitiv, atât din partea celor 110  elevi participanţi, cât și din partea cadrelor didactice prezente, care şi-au manifestat dorința ca astfel de informări să continue și pe viitor.

 Pe tot parcursul anului școlar, polițiștii hunedoreni vor continua activitățile de informare și conștientizare în unitățile școlare din județ. Foto: arhivă

Partajează această știre

Lasă un răspuns

Noutăți
Mica Publicitate