.

Ion Barbu – Expoziția DOCTOR COLORIS CAUSA

Galeria Națională de Artă FORMA din Deva a vernisat marţi, 12 iulie, expoziția DOCTOR COLORIS CAUSA a artistului Ion Barbu. La eveniment a fost prezent un public numeros.

Caricaturist, grafician și scriitor, Ion Barbu este membru al Uniunii Artiștilor Plastici din România. A participant, de-a lungul timpului, la numeroase expoziții din România și din străinătate la care a câștigat zeci de premii. În luna februarie a acestui an, Ion Barbu a fost distins cu înaltul titlul de „Doctor Honoris Causa” al Universității din Petroșani.

Artistul hunedorean este cunoscut pentru faptul că a militat pentru păstrarea vieții culturale la Mina Petrila, fiind inițiatorul proiectului cultural ,,Planeta Petrila”. De altfel, el este unul dintre protagoniștii filmului documentar „Planeta Petrila”, peliculă de mare succes care prezintă povestea orășelului minier cu același nume din Valea Jiului.

Tot Ion Barbu este și inițiatorul Centrului Cultural ,,Pompadou” din Petrila, precum și a „Muzeului Instalatorului Român”, pe care artistul l-a creat în centrul municipiului Petroșani și în care sunt invitați să meargă toți cei care doresc să își descrețească frunțile.

„DOCTOR COLORIS CAUSA” este o expoziție organizată de Consiliul Județean Hunedoara și DGAMPT Hunedoara, în parteneriat cu Filiala Deva a Uniunii Artiștilor Plastici din România.

Expoziţia va fi deschisă până în data de 05 august 2022, de luni până sâmbătă, în intervalul orar 10.00 – 18.00.

Partajează această știre

Lasă un răspuns

Noutăți
Mica Publicitate