.

Un sfert de secol în slujba credinței ortodoxe!

,,Familia creștină prefigurează chipul Sfintei Treimi, formând prin iubire un singur întreg, iar unitatea familiei trebuie să reprezinte scopul și idealul membrilor ei”, cam așa am putea defini familia în termini mai exacți.

La un astfel de moment înălțător am participat duminică, 29 mai 2022, la o sărbătoare de celebrare a familiei creștine. Preasfinția Sa, Nestor Dinculeană împreună cu un sobor de cinci preoți au săvârșit slujba de binecuvântare a 25 de ani de căsnicie a familiei preacucernicului preot Constantin-Georgel Groza, din Parohia Luncoiu de Jos. Preasfinția Sa a subliniat importanța celebrării acestui moment unic, mai ales că în societatea actuală numărul familiilor care ajung să conviețuiască 25 de ani împreună se diminuează considerabil.

      Constantin-Georgel și Giorgia-Voichița și-au unit destinele în 6 iulie 1996, iar la data de 3 mai 1997 teologul Constantin-Georgel se învrednicește de harul preoției pe seama Parohiei Vața de Jos unde a activat timp de 16 ani, pentru ca apoi să revină ca preot în satul natal, Luncoiu de Jos unde slujește și în prezent. Bogata activitate desfășurată de această familie minunată s-a materializat în târnosirea a două biserici, Vața de Jos și Stejărel, construirea casei parohiale din Vața de Jos și sfințirea bisericilor din Prihodiște și Luncoiu de Jos, în urma lucrărilor de restaurare și renovare efectuate.

      Căsnicia lor le-a fost binecuvântată cu nașterea a două fiice, Georgia Maria în 2003 şi Iarina Ioana – 2009,  ce  au întregit viața familiei creștine care şi-a dus,ulterior, existența în umbra altarului. Alături le-au fost nașii de cununie, familia preotului Gomboș Florea si Doina, precum și nașii de botez ale celor două fiice, familia Prof. Pașcu Gavrilă și Voichița.

     Evenimentul a fost marcat şi de prezenta unui număr mare de enoriași, prieteni şi rude, care au ținut să fie aproape familiei preotului Georgel Groza în aceste momente de mare emoție și sărbătoare.

Partajează această știre

Lasă un răspuns

Noutăți
Mica Publicitate