.

Noua metodă a hackerilor de a fura parolele conturilor bancare

Atenție la mesajele pe care le primiți în această perioadă pe telefoanele mobile, este avertismentul Poliției. Oamenii legii spun că atacatorii cibernetici încearcă să ne fure date și informații importante prin intermediul unor mesaje text false. Un expert în securitate cibernetică a explicat cum ne putem apăra în fața unor astfel de atacuri.

Utilizatorii primesc SMS-uri clasice de la numere necunoscute, prin care sunt anunțați că au, de exemplu, un mesaj audio neascultat. Sunt redirecționați, prin intermediul unui link, către o pagină de internet. Conținutul respectiv nu trebuie deschis, avertizează polițiștii și experții.

Ce pot face oamenii care au accesat un astfel de link fals

„Este cel mai bine să contactăm un specialist în securitate cibernetică pentru a verifica dacă dispozitivul nostru este infectat și care este natura infecției. Iar dacă nu avem opțiunea de a contacta un specialist, cel mai bine este să închidem dispozitivul și să nu-l mai folosim, să fim atenți și atunci când primim un SMS sau chiar și un mesaj pe o aplicație despre care nu suntem siguri de la cine a venit, să încercăm să ne dăm seama pe o altă cale dacă mesajul chiar este legitim. Dacă vine de la cineva din agenda noastră, dar are un conținut pe care nu-l recunoaștem, putem să sunăm acea persoană și să întrebăm dacă chiar ne-au trimis mesajul”, a mai explicat expertul în securitate cibernetică.

Experții în securitate cibernetică recomandă, de asemenea, actualizarea constantă a sistemul de operare al telefonului, dar și actualizarea aplicațiilor pe care le folosim. /www.europafm.ro

Partajează această știre

Lasă un răspuns

Noutăți
Mica Publicitate