.

Ministrul Agriculturii: “Nu este posibilă o criză a uleiului de floarea soarelui”

Ministrul Agriculturii și Dezvoltării Rurale, Ionuț Adrian Chesnoiu, a început cea de-a doua zi a vizitei de lucru în Hunedoara, cu participarea la o conferință de presă, alături de prefectul județului, Călin Petru Marian și de președintele Consiliului Județean, Laurențiu Nistor.

Încă de la debutul întâlnirii cu mass media, ministrul Adrian Chesnoiu le-a declarat jurnaliștilor prezenți în sala „Reduta” a Teatrului de Artă din Deva că nu este posibilă o criză a uleiului de floarea soarelui, în condițiile în care există stocuri suficiente, iar România este atât producător important de floarea soarelui cât și un producător care poate asigura, prin procesarea materiei prime, cantități mult mai mari de ulei decât cele care ar fi necesare consumului intern.

„România este în afara oricărui risc de criză alimentară! Nu există nici un motiv de îngrijorare, iar achiziționarea cantităților mari de ulei de floarea soarelui din magazine nu va face decât să determine întreruperi, pentru scurtă durată, în aprovizionarea într-un ritm normal și obișnuit.” a precizat Adrian Chesnoiu.

Pe parcursul conferinței de presă, prefectul județului Hunedoara, Călin Petru Marian, a declarat că fermierii din domeniul zootehnic sau vegetal, precum și producătorii locali de alimente pentru consumul populației beneficiază de întreg sprijinul Guvernului și, implicit al Instituției Prefectului, pentru ca activitatea lor să se desfășoare normal și să se dezvolte, având în vedere importanța performanțelor din sectorul agricol pentru economie, iar pentru populație aceasta fiind deosebit de importantă.

În cea de-a doua parte a zilei, reprezentanții Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale, ai Instituției Prefectului și ai Consiliului Județean Hunedoara s-au deplasat în orașul Hațeg, unde împreună cu primarul Adrian Pușcaș au avut discuții cu producători locali din domeniul agricol, care, totodată, comercializează produsele alimentare obținute.

Programul întâlnirilor din județul Hunedoara, care au avut ca principale teme situația actuală din agricultura României și măsurile luate pentru susținerea producătorilor și fermierilor, s-a încheiat tot în zona Țării Hațegului, cu vizitarea unei mari ferme care se ocupă atât cu creșterea vacilor cât și cu procesarea lapteluiși care asigură pentru consumatori o important cantitate de lapte și produse lactate.

Partajează această știre

Lasă un răspuns

Noutăți
Mica Publicitate