.

Gimnastică: Sportivele din lotul naţional pregătesc exerciţii noi

Federația Română de Gimnastică a decis ca șapte gimnaste dintre componentele loturilor naționale de senioare și junioare, să beneficieze de asistență internațională pentru realizarea compozițiilor coregrafice.
Gimnastele selectate pentru această acțiune sunt senioarele Maria Ceplinschi, Ana Barbosu, Ioana Stănciulescu, Silvia Sfiringu, și junioarele Amalia Puflea, Amalia Ghigoarță și Sabrina Maneca Voinea, cele care experimenteză, în aceste zile, în premieră un alt mod de abordare a părții artistice a unui exercițiu.
Compozițiile vor fi realizate de doi experți olandezi, Patrick Kiens și Daymon Jones.Patrick Kiens și Daymon Jones care au venit în România, la Izvorani, și se află la sala de gimnastică unde lucrează individual cu fiecare dintre cele șapte gimnaste. Compo­zițiile au fost concepute în funcție de personalitatea fiecăreia dintre gimnaste în conformitate cu cerințele Noului Cod de Punctaj care va fi aplicat în ciclul compe­ti­țional 2022-2024.
Peste aproximativ o lună, Patrick Kiens și Daymon Jones se vor întoarce în România,de această dată la Deva pentru a pune la punct pentru cele șapte gimnaste și cerințele artistice la bârnă.
Patrick Kiens lucrează direct cu Comitetul Tehnic Fe­minin din cadrul Federației Internaționale de Gimnastică pentru tot ceea ce înseamna componenta artistică la bârnă și la sol în codul nou de punctaj.
Cei doi experți olandezi au venit în România la inițiativa directorului tehnic pentru gimnastica artistică feminină, Corina Moroșan, acțiunea fiind susținută de antrenorii emeriți Mariana Bitang și Octavian Bellu prin Fundația Casa Campionilor.

Partajează această știre

Lasă un răspuns

Noutăți
Mica Publicitate