.

Anamaria Gavrilă, deputat independent de Hunedoara: Am depus în Parlament o inițiativă legislativă care îi scutește de impozitul pe salarii pe părinții care au cel puțin 3 copii

Deputatul independent de Hunedoara Anamaria Gavrilă a inițiat un proiect legislativ care vine în sprijinul familiilor cu mai mulți copii și care încurajează creșterea natalității. „Am văzut, în județul Hunedoara și în România, familii cu mai mulți copii care fac eforturi supraomenești pentru a le oferi o viață decentă copiilor, pentru a-i trimite la școală și pentru a le asigura un viitor mai bun. Consider că statul trebuie să sprijine eforturile părinților. De aceea, în prag de sărbători, am depus în Parlament o inițiativă legislativă care îi scutește de impozitul pe salarii pe părinții care au cel puțin 3 copii. Proiectul meu are trei obiective: îmbunătățirea calității vieții familiilor cu mai mulți copii, creșterea natalității și încurajarea muncii”, a declarat parlamentarul de Hunedoara.

Conform datelor Institutului Național de Statistică, în anul 2020, numărul nou născuților înregistrați la oficiile de stare civilă din România a fost de 178.608, cel mai mic număr de nou născuți din 1930 până în prezent. În anul 2020, s-au înregistrat cu 24.500 mai puțini nou născuți față de anul 2019, iar în anul 2019 s-au înregistrat cu 18.440 mai puțini nou născuți față de anul 2018. În condițiile în care, pe termen mediu și scurt, nu se poate aștepta ca mortalitatea să contribuie semnificativ la reducerea scăderii demografice din România, singurul instrument pe care îl avem la îndemână pentru diminuarea acestei scăderi este stimularea natalității.

Inițiativa legislativă semnată de Anamaria Gavrilă și de alți doi parlamentari modifică art. 76 din Codul fiscal în sensul în care nu sunt impozabile, în înțelesul impozitului pe venit, veniturile din salarii și asimilate salariilor primite de ambii părinți care au cel puțin 3 copii.

16.12.2021

Deputat Anamaria Gavrilă

Circumscripția electorală 22 HUNEDOARA

Partajează această știre

Lasă un răspuns

Noutăți
Mica Publicitate