.

Măsuri necesare pentru asigurarea ordinii publice şi siguranţei hunedorenilor în timpul Sărbătorilor de iarnă

Prefectul județului Hunedoara, Călin Petru Marian, a convocat astăzi membrii Colegiului Prefectural  pentru a analiza și adopta o hotărâre privind stabilirea măsurilor necesare pentru menținerea, asigurarea ordinii publice și creșterea gradului de siguranță a cetățenilor și pentru protecția consumatorilor, premergător și pe timpul Sărbătorilor de iarnă 2021-2022.

De asemenea, pe parcursul întâlnirii au prezentat măsurile care vor fi luate în această perioadă reprezentanții Direcției de Sănătate Publică, Inspectoratului Județean de Jandarmi, Inspectoratului de Poliție Județean, Direcției Sanitar Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor, Inspectoratului pentru Situații de Urgență și ai Comisariatului Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor.

În hotărârea adoptată astăzi se prevede că, având în vedere că activităţile preconizate pentru perioada Sărbătorilor de iarnă 2021-2022 se vor desfăşura sub impactul măsurilor necesare pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de COVID-19, se stabilesc unele măsuri pentru menținerea, asigurarea ordinii publice și creșterea gradului de siguranță a cetățenilor și pentru protecția consumatorilor, printre care:

  1. Gestionarea corespunzătoare a climatului de ordine şi siguranţă publică, precum şi pentru verificarea modului de respectare/punere în aplicare a măsurilor dispuse pentruprevenirea și combaterearăspândirii noului coronavirus SARS-Cov-2.
  2. Asigurarea prezenței structurilor de ordine publică în zonele publice, medii de interes (piețe, târguri, complexe comerciale, etc.) în funcție de specificul și evoluția situației operative/epidemiologice, pentru prezervarea climatului de ordine și siguranță publică, respectiv prevenirea și combaterea răspândirii coronavirus SARS-Cov-2.
  3. Asigurarea prezentei active a personalului politiei rutiere pe drumurile naționale, în punctele cu risc ridicat de producere a accidentelor și la orele cu trafic intens, în vederea evitării blocajelor, fluidizării circulației și prevenirii evenimentelor rutiere grave.
  4. Efectuarea de  activități de control comune în piețe agroalimentare și centre comerciale pentru verificarea modului de depozitare, transport și valorificare a produselor din came și a modului de comercializare a produselor specifice Sărbătorilor de iarnă, în scopul asigurării respectării cadrului legal în domeniu.
  5. Desfășurarea de acțiuni de control și verificare a  modului  de  respectare  a prevederilor legale de către agenții economici, privind importul, depozitarea, comercializarea și utilizarea articolelor pirotehnice de către persoane fizice sau juridice.
Partajează această știre

Lasă un răspuns

Noutăți
Mica Publicitate