.

Termocentrala Mintia, tot mai interesantă pentru investitori

Termocentrala Mintia pare să fie tot mai interesantă pentru investitori. Chiar dacă producătorul de energie a intrat în conservare din vara acestui an, numărul companiilor interesate într-o preluare a termocentralei este în creştere. Astfel, dacă în toamnă puteau fi numărate şapte companii care doreau să cumpere termocentrala, acum sunt 11 firme care şi-au exprimat intenţia de a prelua activele societăţii.

„Până la acest moment sunt 11 investitori care şi-au exprimat intenţia, în scris, să preia termocentrala de la Mintia. Din discuţiile pe care le-am avut domnul ministru al Energiei, undeva la începutul anului viitor va avea loc şi licitaţia pentru preluarea termocentralei Mintia”, a declarat administratorul special al Complexului Energetic Hunedoara (CEH), Cristian Roşu.

Potrivit acestuia, între firmele interesate de termocentrala Mintia se numără atât companii din ţară, cât şi investitori din alte state, cum ar fi Coreea de Sus, Canada sau Statele Unite ale Americii.

După ce va fi cumpărată de un investitor, termocentrala va funcţiona pe gaz şi va avea un grup energetic cu o putere de cel puţin 700 MW.

Conducerea societăţii apreciază că procedura de licitaţie publică de preluare a producătorului de energie electrică ar putea avea loc în prima parte a anului viitor.

Termocentrala Mintia a fost oprită pentru că nu mai avea suficient cărbune din Valea Jiului. Pentru prevenirea furturilor din cadrul termocentralei, conducerea CEH a instituit un serviciu de pază permanentă, astfel încât să prevină dispariţia unor piese sau alte componente care ar putea compromite ulterior funcţionarea instalaţiilor.

„Din prima zi în care termocentrala a intrat în procedură de conservare ne-am asigurat că acolo continuitatea şi avem serviciul de pază asigurat. Nu puteam lăsa fără pază asemenea instalaţii”, a menţionat Roşu.

Cei aproape 700 de angajaţi ai termocentralei de la Mintia au fost disponibilizaţi în a doua jumătate a lunii iulie, în cadrul procesului de reorganizare al societăţii.

Partajează această știre

Lasă un răspuns

Noutăți
Mica Publicitate