.

Sălaşu de Sus: Investiţii într-o grădiniţă nouă şi în extinderea şcolii gimnaziale

O grădiniţă nouă şi extinderea şcolii gimnaziale din centrul de comună reprezintă două dintre investiţiile în infrastructura educaţională în Sălaşu de Sus. Cele două proiecte sunt atent monitorizate de administraţia locală, primul urmând să fie finanţat în baza unui parteneriat cu Ministerul Educaţiei, iar cel de-al doilea, din fonduri europene.

„Lucrările la grădiniţă, care va avea două grupe, au început. S-a săpat şi s-a turnat fundaţia, iar constructorul ne-a asigurat că doreşte să predea obiectivul de investiţii până anul viitor, la 1 septembrie. M-aş bucura foarte mult pentru că este un proiect aşteptat de oameni. Proiectul se derulează în parteneriat cu Ministerul Educaţiei, care finanţează lucrările. Noi am asigurat amplasamentul, utilităţile şi o parte din dotări”, a arătat primarul comunei Sălaşu de Sus, Ioan Vlad.

În ceea ce priveşte şcoala gimnazială, proiectul are o valoare de 1,5 milioane de euro şi se referă la reabilitarea şcolii vechi şi extinderea acesteia cu un etaj. Primăria a depus la Consiliul Judeţean Hunedoara documentele necesare pentru obţinerea autorizaţiei de construire, care a solicitat câteva clarificări. După obţinerea autorizaţiei, se va da ordinul de începe a lucrărilor.

„Era nevoie de aceste investiţii. Am considerat că este mai bine ca elevii să poată învăţa într-o şcoală modernă, europeană, în centrul de comună. Să-i aducem pe toţi aici, să facă şcoală şi grădiniţă aşa cum trebuie, nu în sistem simultan. Părinţii s-au dovedit receptivi şi au început să-i aducă la şcoala din comună, renunţând la oraşul Haţeg. Cred că după ce terminăm cu aceste investiţii, copiii vor reveni acasă pentru că aici vor avea tot ce le trebuie. În plus, cadrele didactice sunt foarte bine pregătite şi îşi dau silinţa cu toţi copiii”, a menţionat primarul. La şcoala şi grădiniţa din Sălaşu de Sus învaţă peste o sută de copii.

Partajează această știre

Lasă un răspuns

Noutăți
Mica Publicitate