.

Vălişoara: Sănătatea, mai presus de toate

Sănătatea oamenilor reprezintă un deziderat al administraţiei moderne. Autorităţile publice sunt conştiente că o comunitate clădită pe principii durabile, din care face parte şi domeniul sănătăţii, are cele mai multe şanse de reuşită.

De la acest adevăr au plecat la drum şi reprezentanţii Primăriei Vălişoara atunci când au programat o nouă acţiune în beneficiul locuitorilor comunei. Astfel, marţi, 29 iunie, de la ora 10,00, la sediul căminului cultural din Vălişoara, oamenii din comună vor putea beneficia de o evaluare medicală gratuită pe care o vor face paramedicii Asociaţiei Salvital Hunedoara. Doritorii vor trebui să aibă la ei un buletin cau carte de identitate.

„Este pentru prima oară când în comuna Vălişoara va avea loc o asemenea acţiune. Cred că este important să fie organizate astfel de acţiuni pentru că foarte puţini oameni din mediul rural, din zonele mai îndepărtate de oraş, pot ajunge la un control medical o dată pe an. De aceea, pentru acţiunea din 29 iunie am decis să venim în sprijinul persoanelor izolate şi să le asigurăm transportul, dacă ni se solicită transportul. Venim astfel în sprijinul lor”, a spus primarul comunei Vălişoara, Camelia Bedea.

Evaluarea va consta în măsurarea glicemiei, a temperaturii şi tensiunii arteriale. Pentru a se vedea dacă oamenii au probleme cu plămânii se va face o spirometrie, iar pentru problemele care ţin de inimă se va efectua o electrocardiogramă EKG. De asemenea, persoanele care fac tratament cu anticoagulante vor fi testate INR prin prelevarea unei probe de sânge.

Acţiunea de marţi, 29 iunie, a fost precedată de un curs de prim-ajutor, împreună cu cei de la Salvital şi şcoala din Vălişoara. Elevii care au luat parte la acest curs au fost extrem de interesaţi de ceea ce s-a predat şi de modul în care pot interveni pentru a salva viaţa unui om.

Acţiunile se derulează cu sprijinul Consiliului Judeţean Hunedoara.

Caseta Vaccinare

În cadrul acţiunii „Oraşul vaccinează satul”, iniţiată de Prefectura şi Direcţia de Sănătate Publică Hunedoara, în comuna Vălişoara se va deplasa pe 29 iunie o echipă mobilă de vaccinare pentru imunizarea persoanelor care doresc acest lucru.

Partajează această știre

Lasă un răspuns

Noutăți
Mica Publicitate