.

Premierea câştigătorilor concursului „Biserica – familia românilor de pretutindeni” în Episcopia Devei şi Hunedoarei

Cu binecuvântarea, prin purtarea de grijă și în prezența Preasfințitului Părinte Gurie, Episcopul Devei și al Hunedoarei, a avut loc luni, 14 iunie 2021, la Centrul Eparhial, premierea câştigătorilor Concursului Naţional Catehetic „Biserica – familia românilor de pretutindeni” în Episcopia Devei şi Hunedoarei.

Cu această ocazie, elevii din grupurile catehetice parohiale şi coordonatorii acestora au fost întâmpinaţi de Preasfinţitul Părinte Episcop Gurie cu multă căldură, întâistătătorul eparhiei hunedorene adresându-le cu toată dragostea un mesaj de felicitare şi îndemn părintesc spre păstrarea credinţei şi a dragostei de Hristos şi de neam: „Ne întâlnim cu Hristos, în primul rând în Sfânta Împărtăşanie, în Tainele Bisericii şi în rugăciune. Dar ne întâlnim cu Hristos şi în bucuria unui joc, în bucuria unui cântec frumos cântat împreună cu prietenii, în bucuria unei prăjituri şi a unei băuturi răcoritoare. Mântuitorul Hristos vă îndeamnă şi vrea ca voi să fiţi: sinceri, deschişi, altruişti, gata întotdeauna să vă ajutaţi unii pe alţii, gata mereu să vă împărtăşiţi unii altora experienţele frumoase şi ziditoare de suflet, dispuşi mereu să învăţaţi unii de la alţii binele, frumosul, dragostea adevărată şi prietenia. Şi să nu uitaţi că pentru noi, creştinii, binele şi frumosul sunt legate întotdeauna de Hristos şi de Evanghelie… Toate proiectele pe care voi le-aţi realizat au fost frumoase, de aceea am hotărât ca toate să fie premiate astăzi, cu o zi înainte de împlinirea a 132 de ani de la trecerea în veşnicie a marelui poet, om de cultură şi patriot român Mihai Eminescu”.

În continuare, în cadrul Episcopiei Devei şi Hunedoarei au fost premiate grupurile catehetice ale următoarelor parohii:

  • Premiul I – grupul catehetic al parohiei Orăştie I, coordonator preot Alexandru Oltean;
  • Premiul II – grupul catehetic al parohiilor Brad III şi Crişcior, coordonator profesor de religie Daniel Benea;
  • Premiul III – grupul catehetic al parohiei Deva IV, coordonator preot Sorin Popescu;
  • Menţiune – grupul catehetic al parohiei Hunedoara VII, coordonator preot Nicolae Boboia;
  • Menţiune – grupul catehetic al parohiei Orăştie II, coordonatori preot Petru Voichescu şi preot Marius Popa;
  • Menţiune – grupul catehetic al parohiei Lupeni-Bărbăteni, coordonator preot Cristian Olariu;
  • Menţiune – grupul catehetic al parohiei Spini, coordonator preot Dragoş Trif.

Premiile au constat în diplome, cărţi şi icoane, precum şi o sumă de bani: premiul I – 2000 lei, premiul II – 1500 lei, premiul III – 1000 lei, fiecare menţiune – 500 lei.

În continuare, Preasfinţitul Părinte Nestor Hunedoreanul, Arhiereu-vicar al Episcopiei Devei şi Hunedoarei, a felicitat, la rândul său, pe toţi cei premiaţi, elevi şi coordonatori, îndemnându-i să rămână mereu aproape de Hristos şi de Biserică şi să sporească în dragoste şi în înţelepciune odată cu înaintarea în vârstă.

Câştigătorii premiului I au oferit participanţilor şi o surpriză muzicală, un mini-concert de pricesne, iar la final Preasfinţitul Părinte Episcop Gurie a mulţumit tuturor participanţilor pentru implicare, dorindu-le multe bucurii duhovniceşti.

Pr. Radu Trifon /www.episcopiadevei.ro

Partajează această știre

Lasă un răspuns

Noutăți
Mica Publicitate