.

De săptămâna viitoare, municipiul Hunedoara va avea operaţionale 3 fluxuri de vaccinare anti-COVID 19

În urma demersurilor Primăriei municipiului Hunedoara, cu sprijinul Direcţiei de Sănătate Publică şi al Instituţiei Prefectului Judeţului Hunedoara, de săptămâna viitoare, la „Casa Pensionarilor” vor fi operaţionale încă două fluxuri de vaccinare împotriva COVID 19.

Comitetul Naţional de Coordonare a Activităţilor privind Vaccinarea împotriva COVID – 19 (CNCAV) a aprobat astăzi suplimentarea numărului de fluxuri de vaccinare de la centrul din municipiul Hunedoara cu încă două. Aici se vor administra doar vaccinuri Pfizer – BioNTech.

Amintim faptul că în centrul amenajat încă din luna ianuarie de Primăria municipiului Hunedoara a fost asigurată existenţa a 6 fluxuri de vaccinare, însă, până acum, unul singur a fost operaţional din cauza numărului limitat de doze de vaccin alocate.

Începând de săptămâna viitoare, capacitatea de vaccinare va creşte de la 96 la 288 de persoane pe zi.

Datorită eforturilor Direcţiei de Asistenţă Socială Hunedoara, vaccinările vor putea fi făcute şi fără programare prealabilă în platforma on-line dedicată. Persoanele care doresc să se vaccineze şi nu sunt încă programate, pot suna, începând de marţi (04 mai 2021) la unul dintre numerele de telefon: 0770.472.363, respectiv 0771.074.262.

„De la bun început, noi am asigurat tot ce era nevoie pentru a avea funcţionale 6 fluxuri de vaccinare, începând de la spaţiu şi logistică până la personal, inclusiv contracte cu medici, asistenţi medicali şi referenţi. Numărul limitat de doze alocate centrului de vaccinare din Hunedoara a făcut ca un singur flux să poată funcţiona, până acum. Am solicitat de câteva săptămâni bune creşterea numărului de doze pentru Hunedoara, dar decizia nu ne-a aparţinut nici nouă şi nici instituţiilor judeţene implicate. Le mulţumesc încă o dată cetăţenilor municipiului Hunedoara pentru disciplina de care au dat dovadă, oraşul nefiind în pericol de carantinare în ultimele luni. Accelerarea ritmului de vaccinare este singura soluţie pentru o stabilizare a situaţiei pandemice şi pentru o revenire mai rapidă la normalitate. Mulţumesc Direcţiei de Sănătate Publică şi Prefecturii Hunedoara pentru că au înţeles că nu este deloc normal ca, la Hunedoara, să avem şi acum 1.400 de persoane în aşteptarea vaccinului, în timp ce, în alte părţi din ţară şi din judeţ, nu mai există această problemă”, declară primarul municipiului Hunedoara, Dan Bobouţanu.

Partajează această știre

Lasă un răspuns

Noutăți
Mica Publicitate