.

Anamaria Gavrilă (AUR): Virgil Daniel Popescu și Siegfried Mureșan – sau cum arată mincinoșii trădători ai poporului român

Într-o declarație politică susținută în Parlament, deputatul AUR de Hunedoara, Anamaria Gavrilă, îi acuză pe ministrul Economiei, Virgil Popescu, și pe eurodeputatul PNL Siegfried Mureșan, că i-au mințit și i-au trădat pe locuitorii Municipiului Deva și pe minerii din Valea Jiului. Această declarație vine în contextul întreruperii căldurii din Deva datorită sistării activității Termocentralei Mintia, pe fondul lipsei de soluții a actualei Puteri la problemele cu care se confruntă Complexul Energetic Hunedoara.

„Astăzi, 17 martie 2021, este a 13-a zi de când Termocentrala Mintia este oprită. La Deva, 22.000 de oameni stau în frig la -5 grade noaptea. Acești oameni sunt cei mai vulnerabili printre noi – femei cu copii și vârstnici care nu au avut posibilitatea să își instaleze centrale de bloc sau nu au resursele să cumpere calorifere și să plătească factura crescută la energie. În acest timp, capacitatea de producție a Mintiei este înlocuită de importuri pentru care românii plătesc scump”, a explicat Anamaria Gavrilă.

Aceasta reamintește că, în ianuarie 2020, Virgil Popescu și Siegfried Mureșan ne promiteau că vor asigura de la UE 750 mil Euro pentru retehnologizarea centrale lor de cărbune de la Mintia și Paroșeni și că minerii din Valea Jiului nu își vor pierde locurile de muncă. „Iar acum cei doi PNL-iști au uitat complet ce au spus, tratează cu ignoranță poporul care i-a ales și pus în funcții. Mintia asigură nodul de conexiune energetică cu Vestul Europei și există un plan de forțare a închiderii Mintiei și de vânzare a acesteia pe o sumă derizorie unor firme străine. Aceste firme vor controla importul – exportul României de energie din zona de Vest”, a explicat parlamentarul AUR. 

„Nu există dovadă mai clară de trădare a propriului tău popor, de minciună sfidătoare și de micime a politicienilor de la putere decât atentatul la viața devenilor a căror sistem imunitar este direct afectat și total vulnerabil în plină criză pandemică”, a concluzionat Anamaria Gavrilă în declarația politică susținută astăzi în Parlament.

17.03.2021

Deputat AUR Anamaria Gavrilă

Partajează această știre

Lasă un răspuns

Noutăți
Mica Publicitate