.

OPINII: Prostia nemuritoare și plăcerea de a fi mereu sluga cuiva

Există o țară în Balcani…

Unde trăiesc cele mai frumoase femei, iar natalitatea scade. Unde șomerii lucrează cel mai mult, unde sunt oameni care mor de foame pe cel mai fertil pământ. Unde trenurile întârzie în mod repetat. Unde toată lumea joacă fotbal și câștigă la polo pe apă, baschet, handbal sau volei. Unde toată lumea se grăbește la muncă și nimeni nu ajunge la timp. Unde programul de lucru, de opt ore, durează douăsprezece ore. Unde asistența medicală este gratuită, dar tratamentul este costisitor. Unde jurnaliștii sunt liberi să scrie orice, dar la comanda politicienilor.

Unde criza mondială a luat cetățenie. Unde sunt secrete achizițiile publice. Unde războaiele nu se termină niciodată. Unde istoria se repetă în fiecare zi. Unde sunt oamenii cei mai bogați, dar care nu au muncit niciodată. Unde se ia valută străină pentru căsnicie. Unde oamenii sărbătoresc gloria și îl blestemă pe Dumnezeu. Unde oamenii deștepți sunt declarați nebuni din cauza neînțelegerii, iar nebunii sunt capabili. Unde analfabeții scriu istorie. Unde sunt legile ilegale și anarhia normală. Unde autoritățile disprețuiesc cetățenii ca martori nedoriți.

Unde trăiești din viitor, că ei nu au dreptul la prezent. Unde toată lumea zâmbește tuturor și nu se dorește binele nimănui. Unde procedurile judecătorești durează mai mult decât viața. Unde numai inundațiile sunt calea de a iriga pământul. Unde cheamă un dictator și consideră democrația impozit pe proști. Unde cred ei că țara va prospera mai mult dacă se întoarce cât mai mult. Unde nu ești normal dacă nu înnebunești. Unde trăiești doar ca să mori. Unde este vremea infinită și prostia nemuritoare…

Și acum îmi spuneți care este țara asta?

O știți sigur, Haos, Tupeu, prostie și hoție. Dar țara o identificați dumneavoastră, eu nu am găsit-o. Sunt doar câteva rânduri a unui ziarist american. Cam așa ar putea fi caracterizată scena politică și nu numai, a ultimilor ani.

 Deprofesionalizarea politicii este deja un fapt asupra căruia atrag atenția de mulți ani. Foarte mulți dintre decidenții politici de azi sunt atât de prost pregătit politic, încât nu s-ar califica nici la categoria de dus geanta ai vreunui lider politic serios de pe Mapamond.

 Îl vedeți pe Barna, Năsui, Voiculescu care au un trecut de invidiat, ca-pabili sa conducă o țară, având vreo concepție serioasă despre România?

 Imaginea lui Barna, antologică, în sandale pe piciorul gol, la o întâlnire oficială, spune totul despre tupeul lui. Care, în timp ce fura de rupea din banii europeni, striga în gura mare: “fără penali!”

 Deprofesionalizarea și tupeul capătă deja accente grotești în cazurile Câțu, Cioloș și majoritatea. Ei nu știu altceva decât să execute ordinele de afară ale șefilor lor, care au mai găsit ceva de furat prin România. Pentru că acesta-i rolul lor, să pregătească terenul ca să mai fure pentru șmecherii ce se pretind a fi buricul Uniunii Europene, câte ceva din România, după ce au transformat țara într-o colonie în care alogenii muncesc pentru ocupantul străin.

 Ai putea crede că e vremea opoziției, dar când te uiți la Ciolacu, Grindeanu sau Vasile Dâncu, te iei cu mâinile de cap și vezi deja că Primul Ministru este lumină față de ei. Iar dacă îți îndrepți privirea către Șoșoacă sau Simion, ai pus-o, pentru că nu știi ce să faci. Să plângi, pentru că se alege praful de ideea de naționalism și conservatorism, sau să râzi, pentru că circul nu putea fi complet fără clovni. Opoziția doarme, iar ce vedem acum este eșecul guvernelor din ultimii 30 ani. Atâta timp cât interlopii sunt păziți de poliție, iar românii de rând sunt amendați, acest tablou spune totul.

În administrație, dezastrul e complet. Dacă te uiți la Nicușor Dan, la Clotilde sau la Fritz,  îți vine să fugi de să rupi pământul. Vă mai mirați de un Arafat, care știe doar să numere morții, sau  de douăzeci și șapte de polițiști care urmăresc, în direct, timp de șapte ore, cum căsăpește unul niște ostatici? Prostia e dusă la absolut. Iar  când te gândești că astfel de oameni sunt pensionați la 42 de ani, și cu ce pensie, după care, a doua zi merg tot la stat, pe un post care te duce cu gândul la statul mafiot sau statul haos. Și mai vorbim de contributivitate.

 Aceasta-i România!

Aceasta-i politica și administrația din țară. Nimeni nu vede, nu aude, încasează sume exorbitante și pleacă acasă. România nu a mai cunoscut un asemenea aflux de prostie la nivel de conducere niciodată. Nu ar fi vorba că nu suntem pe Trendul internațional, că dacă te uiți în Franța sau în America, îți trece dorul de-ai tăi, și nu o să cârtiți, ba o să-i și votați, c-așa e ordinul. Normalul a dispărut. Este la putere anormalul, iar ei cred despre noi că nu percepem”modul lor de gândire”, care suna cam așa:

„Le vom păstra durata de viaţă scurtă şi minţile lor slabe, în timp ce ne prefacem că ”lucrăm” pentru ei. Vom folosi cunoştinţele noastre despre ştiinţă şi tehnologie în moduri subtile, astfel încât ei să nu vadă niciodată.”O să-i învăţăm că otrăvurile sunt bune – cu imagini amuzante şi tonuri muzicale la Tv”. “Când li se vor descompune dinţii, îi vom umple cu metale care le vor ucide mintea şi le va fura viitorul. Atunci când capacitatea lor de a învăţa a fost afectată, am creat medicamente care îi vor face mai bolnavi “.

Le vom concentra atenţia asupra banilor şi bunurilor materiale, astfel încât ei să nu se conecteze niciodată cu sinele lor interior. Le vom distrage atenţia cu plăceri externe şi jocuri video, astfel încât să nu fie niciodată una cu unitatea de toate.

Vom folosi frica ca și armă aa noastră. Vom stabili guvernele lor şi vom stabili opunere în interiorul lor. Vom deţine ambele părţi. Ne vom ascunde mereu obiectivul, dar ne vom continua planul. Ei vor face munca pentru noi, iar noi vom prospera din truda lor.

Vor fi ocupaţi să se omoare unul pe celălalt. Se vor scălda în propriul sânge şi vor ucide vecinii, atâta timp cât vom vedea că ni se împotrivesc. Vom ascunde întotdeauna adevărul divin de la ei, că suntem cu toţii unul.

Dar asta nu trebuie să ştie niciodată! Ei nu trebuie să ştie niciodată că îi vor păcăli să accepte legi care le vor fura mica libertate pe care o vor avea. Vom stabili un sistem de bani, care-i va închide pentru totdeauna, ţinându-i pe ei şi pe copiii lor în datorii.

Când îi vom interzice împreună, îi vom acuza de crime şi vom prezenta o poveste diferită lumii, pentru că noi vom deţine toată mass-media. Ne vom folosi de mass-media pentru a controla fluxul de informaţii şi sentimentele lor, în favoarea noastră. 

Îi vom recruta pe unii dintre ei…

Pentru a ne duce la îndeplinire planurile, le vom promite viaţa veşnică, dar viaţa veşnică pe care nu o vor avea niciodată, pentru că ei nu sunt de noi. Recruţii vor fi numiţi “iniţiaţi” şi vor fi îndoctrinați să creadă ritualuri false de trecere către tărâmuri mai înalte. Vorbim de noi, pentru că toți aceștia care hotărăsc în numele nostru fac parte mai mult sau mai puțin din rândul nostru. Ei nu trebuie să înveţe niciodată acest adevăr pentru că se vor întoarce împotriva noastră. Pentru munca lor vor fi răsplătiţi cu lucruri pământeşti şi cu titluri mari, dar niciodată nu vor deveni nemuritori.

Toate acestea sunt gândirile celor care vor resetare. Și eu vreau resetare, dar una logica și normală.

”Oh, da, atât de mare va fi iluzia libertăţii, că ei nu vor şti niciodată că sunt sclavii noştri!”

  Al dumneavoastră, același

Prof Ioan Romeo Mânzală

Partajează această știre

Lasă un răspuns

Noutăți
Mica Publicitate