.

Avram Iancu – în pregătirea unui nou record mondial

Polisportivul Avram Iancu, din Petroşani, se pregăteşte pentru un nou record mondial pe care îl va dedica multiplei campioane olimpice şi mondiale, Nadia Comăneci, la 45 de ani de la momentul în care steaua gimnasticii a reuşit să câştige prima notă de 10 din istoria acestui sport.

„Anul acesta împlinesc și eu 45 de ani. Adică atunci când Nadia realiza minunea lumii eu am deschis ochii. Dumnezeu aliniază în așa fel astrele încât ca eu să mă nasc într-o zi de 18. Exact, Nadia a obținut primul 10 tot într-o dată de 18 (iulie). Nadia, te iubim, te respectăm și îți mulțumim pentru tot ceea ce ai făcut și faci în continuare. Inspiri generații întregi de oameni”, a declarat Avram Iancu.

Şi pentru a-i mulţumi Nadiei, temerarul bibliotecar din Valea Jiului a decis să-i dedice campioanei olimpice un nou record mondial la înotul de anduranță, prin realizarea celui mai lung înot după durata de timp, în curent neutru.

„Actualul record este de 67 h și 16 minute. Prin dubla traversare a lacului Balaton, voi înota 3 zile și 3 nopți încontinuu și după toate regulile de Marathon Swim, 150 km. Recordul meu personal de anduranță cât și cel mai lung înot românesc este de 36 h și 29 de minute. Acum va trebui să înot dublul acestei perioade de timp”, spune Iancu.

Prin urmare, dacă toate lucrurile vor evolua aşa cum ar fi şi firesc, Avram Iancu va înota în lacul Balaton din Ungaria, singurul care permite un asemenea record, pe data de 18 iulie, anul acesta. Mult succes!

Partajează această știre

Lasă un răspuns

Noutăți
Mica Publicitate