.

Elevii intră de azi în vacanță. Elevii și profesorii încă nu știu dacă se întorc fizic la școală pe 8 februarie

Elevii intră de astăzi în vacanță , după primul semestru al anului școlar 2020-2021, conform calendarului aprobat de Ministerul Educației. Vacanța intersemestrială, care urmează vacanței de iarnă, este de o săptămână. Începe pe 30 ianuarie 2021 și durează până în 7 februarie 2021.

Autoritățile vor lua o decizie până în data de 2 februarie, în funcție de evoluția situației epidemiologice. Ordinea deschiderii anunțată de ministrul Câmpeanu: educație timpurie (grădinițe) și învățământ primar, gimnazial, liceal, universitar.

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, susține că anul acesta școlar se va încheia, iar examenele se vor ține la datele planificate, cu prezența fizică.

Cîmpeanu a declarat recent că elevii și profesorii cu vulnerabilități certificate medical vor putea rămâne la învățământul online și după începerea școlilor.

Scenariul verde –incidența sub 1 la mie:  toate școlile se redeschid fizic. Toți elevii merg la școală

Scenariul galben –incidența între 1- 3 la mie:  merg la școală elevii din ciclul primar ( clasele I- IV) și cei din clasele terminale clasa a VIII-a și Clasa a XII-a și a XIII-a. NU merg la scoală clasele V, VI, VII și IX, X, XI. La aceste clase NU se fac cursuri în sistem hibrid. Numai online.

Scenariul roșu –  incidența peste 3 la miecontinuă să meargă la școală copiii de grădiniță și elevii din ciclul primar. Ceilalți elevi nu merg la școală.

Rata de infectare peste 6 la mie: Când se ajunge la rata de infectare peste 6 la mie, localitatea se carantinează, școlile de închid.Nimeni nu mai merge la școală

Sistemul hibrid dispare complet după 8 februarie

Ministrul sănătății a anunțat că școlile nu se vor deschide fără să fie luate măsuri de precauție:

”Nu o vom face fără măsuri de precauție și printre măsurile de precauție vor fi următoarele:

  • vaccinarea personalului din învățământ, vaccinarea învățătorilor, vaccinarea profesorilor. Tot personalul din învățământ este în etapa a doua de vaccinare, etapă deschisă astăzi.
  • A doua măsură pe care o luăm este testarea, testarea tuturor persoanelor simptomatice și a tuturor persoanelor care sunt contacți ai celor identificați pozitiv cu Covid-19. Cu alte cuvinte, dacă cineva apare într-o anchetă epidemiologică și intră în contact cu cineva din acea școală sau lucrează în acea școală, va fi imediat testată cu teste antigen, fie că este copil, fie că este adult. De asemenea, dacă un copil într-o clasă este depistat pozitiv, atunci toți copii vor fi testați.”

 

Partajează această știre

Lasă un răspuns

Noutăți
Mica Publicitate