.

Râu de Mori: Primăria va cumpăra tablete pentru elevii care fac cursuri online

Finanţarea proiectului se face din fonduri europene.

Administraţia locală din comuna Râu de Mori a depus un proiect ce vizează modernizarea infrastructurii procesului de învăţământ în şcolile pe care le administrează, principalii beneficiari fiind elevi care urmează cursurile şcolare.

Pandemia de coronavirus a impus o regândire a modului de a face şcoală, educaţia online fiind condiţionată de achiziţia unor dispozitive electronice. Din păcate, nu toţi părinţii îşi poit permite să cumpere un telefon mobil nou, o tabletă sau un laptop, situaţie în care a intervenit acum Primăria, care doreşte să achiziţioneze aceste dispozitive din bani europeni.

Potrivit primarului Flaviu Diltertea, elevii care provin din familii cu venituri reduse au primit tablete şcolare prin programul derulat de Ministerul Educaţiei.

Pe de altă parte, prin proiectul administraţiei locale se are în vedere asigurarea echipamentelor necesare şi în unităţile de învăţământ, pe lângă achiziţia de tablete pentru elevi. Astfel, baza de materiale didactice va fi completată cu alte dispozitive sau echipamente IT necesare susţinerii cursurilor online, cum ar fi tabletele smart, proiectoarele video sau camerele web.

În acest proiect vor fi cuprinşi toţi elevii din clasele I-VIII. Fiecare elev va beneficia de o tabletă, iar profesorii lor vor primi laptopuri şi tablete grafice. Tehnologia îşi va face simţită prezenţa şi în sălile de clasă, unde vor fi montate table inteligente şi videoproiectoare.

În final, o altă veste bună pentru copiii din Râu de Mori. Administraţia locală a alocat fonduri pentru cumpărarea a 300 de pachete pe care le va aduce Moş Crăciun în zilele viitoare. Cadourile vor fi oferite copiilor de vârstă preşcolară şi şcolară, ele urmând să fie distribuite cu sprijinul angajaţilor şcolii.

Partajează această știre

Lasă un răspuns

Noutăți
Mica Publicitate