.

Bistra – campioană la Cupa internaţională „Alba Carolina” la arte marţiale

Karatiștii de Bistra au participat de curând la Cupa internaţională „Alba Carolina” – arte marţiale online, organizată de ACS Karate Forever Alba Iulia, cu sprijinul Direcţiei Judeţene pentru Sport şi Tineret.

În condițiile pandemiei de COVID-19, competiția s-a desfășurat online, la fel și arbitrajul.

Competiția a avut două probe – kata și combinații de kumite.

Kata este o luptă imaginară cu mai mulți adversari, care are ca scop dezvoltarea vitezei, întăirea musculaturii, cresterea detenței, îmbunătățrea respirației și imprimarea blocajelor în subconștient.

Kata este un excelent exercițiu fizic și o eficace formă de antrenare a minții și a corpului.

La Kumite, concurenții au luptat împotriva unui adversar imaginar – sacul de box la care au arătat diferite combinații din această parte a tehnicilor de karate.

În competiție au concurat sportivi de la 13 cluburi din țară: Alba Iulia, Călan, Brăila, Satu-Mare, Țicleni, Târgu Cărbunești, Bustuchin, Bâlteni, Deva, Târgu Jiu, Timișoara și CSC Bistra.

Clubul Sportiv Comunal Bistra a intrat în competiție cu 97 de sportivi.

Arbitrii au vizionat filmuleţele trimise de cei 258 de sportivi care s-au înscris în competiție și au dat vedictul final.

Sportivii de la Bistra au arătat și de această dată că sunt bine pregătiți și că pun pasiune în ceea ce fac.

CSC Bistra, antrenor Viviana Pripon (6 DAN) s-a clasat pe locul I în clasamentul pe cluburi.

Premiile puse în joc de organizatori au fost diplome, medalii pentru locurile I, II şi III şi cupe pentru primele cluburi şi cei mai buni sportivi ai competiţiei.

Printre cei mai buni sportivi ai Cupei internaţionale „Alba Carolina” la arte marţiale s-au nuumărat și sportivii CSC Bistra: Pripon Cătălin, Românaş Amalia, Gligor Ciprian, Ghiura Denisa, Ionescu Ana Maria, Golgoţ Alexandru, Bordea Luca, Gomboş Mihai, Raul Râșteiu și Ardelean Paul.

Premiați cu trofee au fost și sportivii CSC Bistra: Mihețiu Denis – loc I, Rîșteiu Mihai – loc I, Dragea Denisa – loc I.

Palmaresul sportivilor de la Bistra la finalul competiției de la Alba Iulia arată așa:

100 de medalii – locul I, 68 de medalii – locul II și 24 de medalii – locul III.

,,Fără susținerea primarului Traian Gligor, a echipei din primărie, a consiliului local, nu am fi putut participa la această competiție. Ne-au susținut financiar și logistic pentru a putea realize filmulețele pe care le-am trimis pentru concurs. Ca de fiecare dată, primarul comunei Bistra a fost alături de noi trup și suflet și îi mulțumim. Le mulțumesc și copiilor pentru munca depusă și părinților pentru sprijinul și înțelegerea lor”, spune Viviana Pripon, antrenorul CSC Bistra.

,,Acești sportivi și antrenoarea lor Viviana au demonstrate și de această dată că sunt câștigători, că au spirit de echipă și că merită să investim în ei. Au adus faimă comunei noastre și au făcut cunoscută Bistra peste tot unde au concurat. Le mulțumesc tuturor și îi asigur în continuare de sprijinul și respectul meu. Bistra sprijină sportul, performanța, valorile și excelența”, afirmă Traian Gligor, primarul comunei Bistra.

Karatiștii de la Bistra se antrenează acum pentru alte competiții regionale, naționale și europene.

Ținta lor sunt Campionatele Europene 2021, unde speră că vor putea fi alături de ceilalți concurenți fizic, nu doar de la distanță.

Clubul Sportiv Comunal Bistra a luat ființă în anul 2017, la inițiativa primarului Traian Gligor.

Partajează această știre

Lasă un răspuns

Noutăți
Mica Publicitate