.

Țăranul român, izgonit de Guvern  afară din piețe!

Decizia luată de către mințile întunecate din Guvernul Orban, la propunerea unui Președinte paralel cu munca țăranului român, a atras un val de proteste în numeroase localități din țară, inclusiv la nivelul Parlamentului României care  a adoptat azi o hotărâre, la propunerea  social- democraților, o hotarâre, de a se reveni la starea iniţială în care agricultorul să își  poată vinde produsele în halele special amenajate, cu respectarea strictă a normelor igienico- sanitare.

Așadar, marți , imediat după orele prânzului am dat o fugă în Piața Centrală din Deva. În interiorul halei, mese abandonate, acoperite cu fețe de masă, pături, folie, pentru ca produsele aflate în stoc să nu fie ciordite de eventualii trecători. Jur împrejur, tonetele special amenajate pentru produse agroalimentare dechise, iar la etaj, raioanele de îmbrăcăminte îşi aşteptau clienții. Cei mai bătuti de soartă au fost ţăranii, care în decursul anului au muncit din greu că să îşi poată câștiga existența, iar acum sunt aruncați în stradă ca o măsea stricată. Pe o parte laterală  a Pieței Centrale din Deva s-au adus mesele din lemn folosite de autoritățile locale pentru târgul de Crăciun. Câteva  zeci de persoane s-au aliniat în aşteptarea clilenţilor. Afară, o zi friguroasă de noiembrie, cu 4-5 grade. Oamenii, învăluiți de frig pană în măduva oaselor, înjură la guvernanți pentru măsurile imbecile luate.

Intrăm în vorbă cu mai mulți tărani. Unii au vocea tremurândă  de frig. Se simt batjocoriți  de Guvern şi Preşedinte. Au dreptate. Cel chinuit, rămâne tot cel bătut de soartă! În  jur, răsună sirenele cerberilor statului care se ,,dau cu mașinile pe străzi,, nu cumva  ca cineva să nu aibă  botnița peste gură. Încerc să nu judec pe nimeni.

Din păcate, nu pot să stau pasiv şi îmi rostesc în gând: “Vai, mama ei de ţară. Vai mama lor de borfași care îşi bat joc de cei mulţi, sub semnul şi în numele pandemiei!” Îmi revine în minte bancul cu Dumnezeu, bogățiile şi cu… ce conducători Vă dau!

Trist dar adevărat! Vreau să pun capăt oricărui  gând răzlet… cu un singur năduf… Mama voastră de ticăloși şi nemernici, până când vă mai suportă pământul, ca să nu zic  neamul românesc .

Cornel Poenar

Partajează această știre

Lasă un răspuns

Noutăți
Mica Publicitate