.

Băiţa: Lucrurile încep să revină la normal, dar bugetul suferă

Administraţia locală din comuna Băiţa speră ca lucrurile să revină la o stare de normalitate pentru ca viaţa oamenilor să reintre pe făgaşul cu care aceştia au fost obişnuiţi.

A fost greu în perioada stării de urgenţă, iar primăria a făcut tot ceea ce s-a putut, din punct de vedere legal, pentru ca răspândirea noului coronavirus să fie împiedicată, spune primarul Damian Diniş.

S-au achiziţionat şi distribuit măşti pentru localnici, copiii fără posibilităţi materiale au primit 30 de tablete la şcoală pentru activitatea online, s-au făcut dezinsecţii în spaţiile publice. Este situaţia unei perioade grele, în care a fost nevoie de implicare din partea autorităţilor.

Problemele nu au dispărut însă pentru că acum primăria trebuie să găsească alte soluţii legate de asigurarea bugetului până la sfârşitul anului. Salariile asistenţilor maternali ar fi trebuit acoperite în proporţie de 90% de Ministerul Finanţelor, ceea ce nu s-a întâmplat, încă.

„Din păcate, ne aflăm iarăşi în situaţia în care ni s-au atribuit resonsabilităţi, dar fără resurse financiare. Putem face plăţi pentru trimestrul doi din sumele alocate pentru trimestru trei. Dar sumele totale nu sunt acoperite până la sfârşitul anului. Oamenii nu au nicio vină pentru această situaţie şi sperăm să-i putem ajuta pe toţi”,a menţionat primarul comunei Băiţa.

Pe de altă parte, edilul local le-a mulţumit tuturor celor care şi-au achitat, până pe 30 iunie, impozitele şi taxele locale, beneficiind astfel şi de bonificaţia de 5%.

Partajează această știre

Lasă un răspuns

Noutăți
Mica Publicitate