.

Vețel: Ploile au creat probleme la rețeaua de canalizare

Comuna Veţel a fost ferită de efectele negative ale ploilor torenţiale. A plouat mult şi în cantităţi mari, însă cele mai mari probleme au fost legate de reţeaua de canalizare, la care se mai execută lucrări de extindere. În rest, au fost mai multe drumuri spălate de ploi, dar fără să fie impracticabile.

„Probleme au fost la reţeaua de canalizare aflată în lucru. În unele locuri lucrările de construcţie ale reţelei nu erau finalizate, atunci când a plouat în cantităţi mari. Apa pluvială a intrat în reţea şi au apărut probleme la pompele de apă uzată din sistem în zonele Herepeia-Bretelin şi la Veţel. Este o situaţie regretabilă şi am luat măsuri în teren pentru ca astfel de incidente să nu mai apară”, a declarat primarul comunei Veţel, Ioan Henţiu.

În ceea ce priveşte gospodăriile populaţiei, s-au constatat situaţii în care apa a intrat în curtea unor oameni ori s-a inflitrat în pivniţe. Apa a băltit pe unele terenuri, dar lucrurile revin la normal.

Reamintim că primăria Veţel a câştigat o finanţare în valoare de un milion de euro, prin Agenţia pentru Finanţarea Investiţiilor Ruirale (AFIR) pentru introducere reţelei de canalizare în satul Mintia şi pentru extinderea celor din Veţel, Herepeia, iar prin PNDL în satele Bretelin şi Căoi.

Partajează această știre

Lasă un răspuns

Noutăți
Mica Publicitate