.

Trei români desemnaţi în comisiile Comitetului Internaţional Olimpic

Octavian Morariu, Nadia Comăneci și Mihai Covaliu au fost aleși săptămâna trecută în comisiile Comitetului International Olimpic (CIO) pentru viitoarea perioadă a activității din cadrul forului olimpic internațional.

Octavian Morariu, membru ales în CIO pentru Romania, șeful comisiei CIO pentru viitoarele ediții ale JO de iarnă, a fost cooptat încă de anul trecut în Comisia CIO de Coordonare a JO de iarnă de la Beijing 2022, comisie prezidată de Juan Antonio Samaranch și a fost reconfirmat pentru 2020. Din acest an, Mihai Co­valiu, președintele Comitetului Olimpic si Sportiv Român, se va număra, alături de fosta gimnastă Nadia Comăneci, printre membrii Comisiei CIO pentru Anturajul Spor­ti­vilor, prezidată de Ser­ghey Bubka. Președintele COSR este și coordonatorul comi­siei de marketing și comunicare a Asociațiilor Comi­te­telor Olim­pice Europene (EOC) și membru în comisia de marketing a Asociatiilor Comitetelor Olimpice Na­țio­nale (ANOC).
În concordanță cu recomandările Agendei Olimpice 2020 privind egalitatea de gen, în cele 30 de comisii ale CIO, 47,7 la sută din locuri sunt ocupate de femei, față de 45.4 la sută în 2019.

Partajează această știre

Lasă un răspuns

Noutăți
Mica Publicitate