.

Administraţia ArcelorMittal nu poate compensa veniturile angajaţilor care au fost în şomaj tehnic

Administraţia combinatului siderurgic ArcelorMittal Hunedoara nu dispune de resursele financiare necesare pentru compensarea veniturilor angajaţilor care s-au aflat luna trecută în şomaj tehnic şi vor primi 75 % din salariu.

„Am solicitat un spor de 10% la salariul calculat în urma şomajului tehnic. Ni s-a spus că nu sunt bani, deoarece combinatul merge pe pierdere. Luna aceasta este acoperită cu comenzi, dar evoluţia viitoare depinde de economia europeană şi de modul în care Guvernul României va sprijini economia naţională”, a declarat preşedintele Sindicatului Siderurgistul, Mircea Bordean.

Potrivit acestuia, administraţia combinatului va contina măsurile de protecţie a salariaţilor pentru prevenirea răspândirii noului coronavirus, prin asigurarea materialelor igienico-sanitare şi suplimentarea numărului de autobuze pentru transportul oamenilor la serviciu.

„În timpul discuţiilor am constatat o deschidere a conducerii în ceea ce priveşte viitoare negocieri salariale, în condiţiile în care fabrica va evolua favorabil în următoarea jumătate de an”, a mai spus Bordean.

ArcelorMittal Hunedoara a repornit activitatea în noaptea de duminică spre luni în secţiile de Oţelărie Electrică şi Laminoare. În combinat lucrează circa 600 de angajaţi.

Partajează această știre

Lasă un răspuns

Noutăți
Mica Publicitate