.

Dosar penal deschis în cazul focarului COVID-19 de la căminul de bătrâni din Baia de Criş

Poliţiştii au deschis un dosar de cercetare penală în cazul focarului de COVID-19 care a apărut, la sfârşitul săptămânii trecute, la căminul de bătrâni din localitatea Baia de Criş, ancheta vizând infracţiunea de zădărnicirea combaterii bolilor.

„Poliţiştii din cadrul Secției de Poliție Rurală nr.3 Baia de Criș s-au sesizat din oficiu cu privire la faptul că în cadrul Unității Medico – Sociale Baia de Criș, s-a dezvoltat un focar de infecție cu virusul COVID 19, în această unitate, decedând mai multe persoane, fără ca personalul de specialitate al instituției și medicii care au eliberat certificatele constatatoare a deceselor să informeze Direcția de Sănătate Publică a Județului Hunedoara și să dispună măsurile corespunzătoare limitării extinderii virusului între persoanele internate, angajaților și a persoanelor ce au intrat în contact cu ele”, a informat joi Inspectoratul de Poliţie (IPJ) Hunedoara.

În urma investigaţiilor efectuate, poliţiştii au întocmit dosar de cercetare penală, sub aspectul infracţiunii de zădărnicirea combaterii bolilor. În continuare, cercetările se efectuează sub supravegherea Parchetului de pe lângă Tribunalul Hunedoara.

Partajează această știre

Lasă un răspuns

Noutăți
Mica Publicitate