.

Spitalul Judeţean de Urgenţă din Deva rămâne sub comandă militară

Ministrul Sănătăţii a evaluat ieri situaţia din unitatea medicală ce este condusă de o echipă formată din medici militari.

Spitalul Judeţean de Urgenţă (SJU) Deva va mai rămâne sub management militar până când lucrurile se vor consolida pe făgaşul de normalitate pe care au intrat în ultimele două săptămâni. Aprecierea a fost făcută ieri, la Deva, de ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, care a evaluat situaţia spitalului, după aproape două săptămâni de la instituirea managementului militar al instituţiei sanitare. El a arătat că unitatea medicală dispune acum de stocuri de medicamente şi echipamente medicale, iar circuitele medicale sunt funcţionale.

„Sunt stocuri de medicamente, sunt stocuri de echipamente şi materiale sanitare. Există, în acest moment, şi voinţă. Sunt internaţi 207 pacienţi, sunt şi 23 de cadre medicale- patru s-au externat astăzi. Faţă de ceea ce am văzut acum două săptămâni, este cu totul schimbat. Am vorbit şi cu corpul medical şi sper ca această mentalitate să rămână. Chiar dacă a fost o rigurozitate militară care a trebuit să fie impusă la început, în acest moment am văzut o atitudine schimbată. Mă bucur să găsesc acest lucru şi sper ca această pandemie prin care trecem să se termine cât mai repede şi să putem intra într-o viaţă normală, cu un management civil, dar cu un management civil care să nu mai trebuiască niciodată să-l compensăm cu un management militar”, a declarat ministrul Sănătăţii.

Întrebat dacă va mai rămâne managementul militar al SJU Deva, ministrul Tătaru a răspuns că acesta se va menţine atât timp cât va mai fi nevoie. El a precizat însă că lucrurile s-au aşezat pe un făgaş normal.

„Suntem în stare de urgenţă până pe 15 mai, deja lucrurile sunt pe un făgaş normal. Rămâne ca acea echipă managerială civilă care va veni, să vină şi în aceste momente să poată prelua, din mers, un management, nu să fie predat pe hârtie cum- părerea mea- a fost la început”, a mai spus ministrul Sănătăţii.

În ceea ce priveşte vârful pandemiei în România, ministrul Sănătăţii a spus că depinde numai de oameni pentru ca numărul de cazuri să nu mai crească şi să intre pe o pantă descendentă.

„Suntem înspre vârful pantei, spun eu. Rămâne doar de noi dacă atingem acest vârf mai devreme sau mai târziu şi dacă rămânem la 10.000-12.000 de cazuri, cât suntem acum, sau vom merge spre 15.000 sau mai mult”, a spus Nelu Tătaru.

Partajează această știre

Lasă un răspuns

Noutăți
Mica Publicitate