.

Geoagiu: A spart o maşină şi a furat dispozitive de peste 13.000 de lei

În data de 05.04.2020, la  ora  09:50, poliţiştii Staţiunii Geoagiu au fost sesizaţi de un bărbat cu privire la faptul că, în seara zilei de 04.04.2020, a parcat un autoturism în faţa imobilului în care locuieşte, în Geoagiu, iar în dimineaţa următoare l-a găsit spart.

Din interior, bărbatul a constatat că i-au fost sustrase mai multe dispozitive folosite la activități de verificare a instalațiilor de gaze naturale.

În urma activităţilor investigative, poliţiştii au reușit identificarea unui tânăr de 21 de ani, din Geoagiu, faţă de care vor efectua cercetări sub aspectul comiterii infracțiunii de furt calificat.

Totodată, poliţiştii au reușit recuperarea (în întregime) a prejudiciului cauzat (estimat la aproximativ 14.000  de lei).

Polițiștii vor continua cercetările, în vederea stabilirii întregii activități infracționale a tânărului.

Pentru a nu deveni victime ale acestui gen de infracţiuni, poliţiştii le  recomandă posesorilor de autoturisme să îşi ia măsuri de precauţie.  

 În acest sens ar fi utilă contactarea unor societăţi specializate în comercializarea şi instalarea de sisteme de alarmare – antifurt, pe autoturisme. Acesta sisteme, odată activate, descurajează posibilii infractori şi realizează siguranţa autoturismelor. De asemenea, se recomandă:

  • asigurarea autoturismelor prin încuierea uşilor;
  • a nu se lăsa în autoturism obiecte personale, şi nici cele ale autoturismului, pentru că acestea pot fi folosite de infractori;
  • proprietarii de autoturisme, atunci când părăsesc autoturismul, să nu lase la vedere, în interiorul acestora, obiecte de valoare care atrag interesul celor certaţi cu legea (genţi de voiaj, poşete, borsete, genţi tip “diplomat”, aparatură electronică, etc.);
  • autoturismele să fie parcate numai în locuri bine iluminate, de unde pot fi observate în permanenţă de către proprietari.
Partajează această știre

Lasă un răspuns

Noutăți
Mica Publicitate