.

Averea candidaților la șefia DNA și DIICOT

Conducerea celor mai importante Parchete din țară este o poziție râvnită de mulți magistrați. Cinci procurori și-au depus candidatura pentru poziția de șef al DNA și tot atâția își doresc să conducă DIICOT-ul. Cine sunt ei și ce averi au, aflați din materialul următor.

Interviul pentru ocuparea funcției de procuror șef al DNA va avea loc pe 16 ianuarie. Cinci procurori cu experiență își vor prezența CV-ul dar și planurile pe care le au dacă vor deveni șefii procurorilor anticorupție. Iată declaraţiile de avere:

Actualul șef interimar al DNA, Cătălin Nistor, deține un teren intravilan și unul agricol, o casă și un apartament, patru mașini și trei conturi bancare. Câștigă de la DNA puțin peste 200 de mii de lei pe an.

Mariana Alexandru nu are o avere impresionantă. O mașină, două apartamente și câteva zeci de mii de lei în cont. Are însă o experiență bogată în magistratură. În cei 30 de ani vechime, s-a remarcat ca fiind primul procuror care a obținut avizul pentru reținerea și arestarea unui parlamentar dar și a unui judecător.

Camelia Elena Grecu deține trei terenuri intravilane, un teren agricol, două case, două mașini și un venit anual, de la DNA, de peste 200 de mii de lei, la care adaugă venituri din arendă.

Ionuț Botnaru are mai multe terenuri în Prahova. Mai deține două case, două mașini și conturi care însumează 65.000 lei. Are credit în valoare de 93.750 euro și câștigă anual aproape 200 de mii de lei.

Crin Nicu Bologa are 7 terenuri în mai multe județe, două apartamente, o casă și două mașini. De asemenea, are și un credit de 60.000 de lei dar și conturi de 90 de mii de lei. Venitul lui anual e puțin peste 200 de mii de lei, la care se adaugă veniturile din chirii.

La o zi distanță după susținerea interviurilor pentru șefia DNA, mai exact pe 17 ianuarie, vor avea loc interviurile pentru șefia DIICOT. Cinci procurori au fost admiși, ale căror averi nu sunt nici ele de neglijat.

S-a înscris în cursă actualul procuror șef adjunct al instituției, Giorgiana Hosu. În cei peste peste 20 de ani vechime, nu a devenit proprietară de case sau mașini, însă are credite bancare în valoare de 50 de mii de euro.

Daniel Horodniceanu, care a mai fost șeful DIICOT, a acumulat de-a lungul timpului trei terenuri, o casă, o mașină și a strâns în cont aproape 40 de mii de lei. Câștigă anual aproximativ 24o de mii de lei.

Ioana Albani are un apartament și trei mașini. În conturi a acumulat 50.000 lei și 20.000 euro. A primit de la mama sa suma de 300.000 lei și câștigă anual peste 160 de mii de lei.

Teodor Niță deține două terenuri, o casă și două mașini. Ca procuror la Constanța a obținut un venit anual de 130.000 lei.

Viorel Badea are două terenuri agricole, două mașini, titluri de stat în valoare de 18.000 lei și mai multe conturi. Badea mai are un credit în valoare de 103.000 euro. Veniturile lui anuale ca procuror au fost de aproape 170 de mii de lei.

Potrivit Ministerului Justiției, fiecare candidat care susține interviul va avea la dispoziție 30 de minute, plus alte 60 de minute pentru întrebări și răspunsuri. http://stiri.tvr.ro

Partajează această știre

Lasă un răspuns

Noutăți
Mica Publicitate