.

Hunedoara își promovează zonele turistice prin “Muzica munţilor”

Evenimentul a ajuns la cea de-a treia ediție.

Asociația de Turism Retezat – unitatea de management a Destinației ecoturistice Țara Hațegului – Retezat, în parteneriat cu Asociația Klavier Art și Asociația Intercomunală Țara – Hațegului au desfășurat, în perioada 24 – 25 august, cea de-a treia ediție a evenimentului “Muzica munților”, prin intermediul căruia se dorește promovarea obiectivelor turistice ale zonei și aducerea muzicii clasice în atenția publicului larg, în spații neconvenționale. După Cetatea Mălăiești, Stațiunea Râușor, Biserica Reformată Sântămăria – Orlea și Peștera Bolii, anul acesta locațiile în care a răsunat muzica interpretată de duo-ul pianistic Corina Răducanu și Eugen Dumitrescu, după un aranjament al lui Marius Sireteanu, au fost Biserica Romano-Catolică “Sf. Ioan Botezătorul” Hațeg și Conacul Karaba din Densuș.

“Atunci când am plecat la drum alături de Asociația Klavier Art, am gândit că și comunitățile mici au dreptul la viață culturală, construită în jurul locurilor minunate pe care le avem în zonă. Considerăm că e de datoria noastră să aducem în atenția publicului larg, fie că vorbim despre localnici, fie că vorbim despre turiști, locurile minunate ale Țării Hațegului, însoțite de povești spectaculoase. De exemplu, am aflat că în Conacul Karaba de la Densuș, una dintre locațiile concertului de anul acesta, s-au întâlnit compozitori renumiți ai vremii, iar ultimul concert de pian din istoria localității a avut loc în urmă cu 75 de ani, chiar în sala mare a edificiului – monument istoric.” – Anca Rusu, manager Destinația ecoturistică Țara Hațegului – Retezat.

Pianiștii Corina Răducanu și Eugen Dumitrescu formează un duo pianistic din anul 2005. Activitatea concertistică a duo-ului cuprinde participări în 26 de festivaluri naționale și internaționale, concerte cu orchestra și peste 400 de recitaluri în țară şi în străinătate (Anglia, Austria, Belgia, Germania, Italia, Republica Moldova, Ucraina). Activității concertistice a duo-ului pianistic i se adaugă numeroase premii naționale și internaționale obținute la concursurile de profil, prezențe în juriile concursurilor naționale și internaționale de specialitate, precum și cursuri de măiestrie susținute ca profesori invitați. Corina RĂDUCANU şi Eugen DUMITRESCU sunt absolvenți ai Liceului de Muzică George Enescu și ai Universității Naționale de Muzică din București unde și-au completat și încheiat studiile (licență, master, doctorat, post-doctorat). Cei doi pianiști sunt fondatorii Asociației Klavier ART și inițiatorii mai multor programe culturale ce au loc în diferite orașe și regiuni ale țării, printre care și Țara Hațegului – Retezat.

Programul acestei ediții a cuprins următoarele lucrări:

Constantin SILVESTRI – Jocuri populare din Transilvania op.4  

Béla BARTÓK – Dansuri populare românești Sz. 56 BB 68

György  LIGETI – Integrala lucrărilor pentru pian la patru mâini

Sabin PAUTZA –  Divertimento no.3

Leon KLEPPER – Cântec și Dans

George ENESCU/Marius SIRETEANU – Rapsodia Română op.11 nr. 1

Evenimentul a avut loc în cadrul proiectului „Descoperă Destinația ecoturistică Țara Hațegului – Retezat!”, finanțat de către Fundatia pentru Parteneriat și Romanian American Foundation, prin programul Green Entrepreneurship 3.

PARTENERI:

Asociatia KlavierArt, Asociația Intercomunală Țara Hațegului, Primăria comunei Densuș, Conacul Karaba, Biserica Romano – Catolică “Sf. Ioan Botezătorul” Hațeg.

Partajează această știre

Lasă un răspuns

Noutăți
Mica Publicitate