.

BUN ASCULTĂTOR, CU SIMȚUL UMORULUI, SOCIABIL ȘI AMBIȚIOS

Dialog cu Luca Constantin – medic specialist Diabet, Nutriție și Boli metabolice – Spitalul Municipal Orăștie.

– Care sunt punctele unde vă desfășurați activitatea?
– Activiatea profesională o desfășor în cadrul Spitalului Municipal Orăștie.

– Vorbiți-ne despre specificul activităților dumneavoastră.
– Program de ambulator (consultații) și în spital (pacienți internați).

– Care pacienți și când ar trebui să vă contacteze?
– În primul rând aș împărți pe scurt pacienții în două categorii: pacienți care au deja diabet zaharat și pacienți care nu se știu cu diabet. Pacienții care se cunosc deja cu diabet pot să mă contacteze în ambulator sau telefonic pentru a rezolva problemele care le au în privința diabetului. Cei din a doua categorie mă pot contacta tot prin aceeași metodă, o dată sau de două ori pe an pentru screeningul diabetului zaharat.

– Punctați-ne ceva despre satisfacția muncii desfășurată în favoarea omului bolnav.
– Îmi desfășor activitatea în cadrul Spitalului Municipal Orăștie de un an și cinci luni. Am preluat 1400 de pacienți, actualmente numărul lor ajunge la 2200 și este în creștere. Datorită deficitului de medici, pacienții au fost dezechilibrați din punct de vedere metabolic, dar încet, încet am încercat să îi reeva­luez și cu ajutorul tratamentelor de nouă generație pot să zic că sunt cât de cât bine, acest efect observându-l la evaluările periodice în urma analizelor medicale. Calitatea vieții lor s-a îmbu­nătățit și de aicea vine și satisfacția muncii mele.

– Vreți să ne spuneți care vă sunt calitățile dumnea­voastră de medic și vă onorează?
– Bun ascultător, cu simțul umorului, sociabil, ambițios.

– Privind continua pre­gă­tire în specialitate, ne pu­teți spune ceva?
– Particip la conferințe pentru a fi la curent cu nou­tățile în domeniu. Este necesar să fiu la zi cu informațiile, pentru un mai bun tratament și efecte benefice asupra pacientului.

– Care vă sunt gândurile de viitor pentru îmbunătățirea activității profesionale?
– Aș dori, pe lângă o mai bună monitorizare a pacienților, să fac (și deja am început) PREVENȚIA diabetului zaharat, prin informare și educație sanitară a populației locale și nu numai, a tuturor celor care doresc să participe. De notat este faptul că la Orăștie, în sala Astra, va avea loc primul eveniment de acest gen, cu scop primar „Prevenția unor patologii cronice cât și acute”, eveniment organizat de Spitalul din Orăștie.
Ioan Vlad
Georgeta-Ileana Cizmaș

Partajează această știre

Lasă un răspuns

Noutăți
Mica Publicitate