.

„A doua Înviere”, la Catedrala Episcopală din Deva

În Duminica Învierii, 28 aprilie 2019, Preasfințitul Părinte Gurie, Episcopul Devei și al Hunedoarei, împreună cu Preasfințitul Părinte Episcop Daniil, au săvârșit slujba Vecerniei, numită și „A doua Înviere”, la Catedrala Episcopală „Sfântul Ierarh Nicolae” și „Sfinții Apostoli Petru și Pavel” din Deva.

Din soborul slujitor au făcut parte părinți consilieri de la Centrul Eparhial și slujitori de la Catedrala Chiriarhală. Răspunsurile liturgice au fost oferite de către Corala „Sfântul Ierarh Nicolae”, dirijată de către Părintele Arhidiacon Daniel Balea.

În cadrul acestei Vecernii, cu rânduială specială, pericopa Sfintei Evanghelii a fost citită în mai mult limbi, prin aceasta arătându-se propovăduirea Cuvântului lui Dumnezeu la toate neamurile de pe pământ. La final a avut loc sărutarea Sfintei Evanghelii și a Sfintei Cruci de către credincioșii prezenți în număr mare la slujba Vecerniei.

După slujbă, conform tradiției, Preasfințitul Părinte Episcop Gurie, împreună cu părinții slujitori, au participat la agapa frățească din curtea Catedralei Episcopale organizată în cinstea slăvitului praznic al Învierii Domnului.

Partajează această știre

Lasă un răspuns

Noutăți
Mica Publicitate