.

Spitale modernizate şi echipamente medicale performante, cu bani europeni

Agenţia pentru Dezvoltare Regională (ADR) Vest, Consiliul Judeţean Hunedoara şi Primăria Municipiului Hunedoara au semnat joi, 25 aprilie 2019, două noi contracte de finanţare prin Regio-Programul Operaţional Regional (Regio-POR) 2014-2020.

Sunt investiţii menite să modernizeze infrastructura de sănătate în judeţul Hunedoara, prin îmbunătăţirea calităţii serviciilor medicale de urgenţă şi a celor oferite în regim ambulatoriu.

Proiectul Consiliului Judeţean Hunedoara vizează modernizarea, extinderea şi dotarea Unităţii de Primiri Urgenţe (UPU) a Spitalului Judeţean de Urgenţă Deva.

Astfel, Unitatea de Primiri Urgenţe de pe strada 22 Decembrie nr. 58 din municipiul Deva va fi extinsă cu nou corp de clădire, în suprafaţă construită de 388 metri pătraţi, cu un regim de înălţime P+1E.

Noul imobil va fi legat funcţional de corpul existent, rezultând o suprafaţă construită a UPU de 988 mp. Spaţiul va găzdui diferite cabinet medicale, un laborator pentru analize în regim de urgenţă, spaţii de evaluare şi tratament, grupuri sanitare etc.

Proiectul prevede totodată dotarea UPU cu echipamente medicale performante (electrocardiograf,  defibrilatoare externe automate etc.), cu mobilier şi toate ustensilele necesare.

Valoarea totală a investiţiei este de 6.836.050,01 lei, din care 6.699.328,99 lei fonduri nerambursabile. Durata de implementare este de 13 luni.

Semnatarii contractului au fost domnul Mircea-Flaviu BOBORA, preşedintele Consiliului Judeţean Hunedoara, şi domnul Sorin MAXIM, directorul general al Agenţiei pentru Dezvoltare Regională Vest – Organism Intermediar pentru POR 2014-2020 în Regiunea Vest.

Proiectul care are ca beneficiar Primăria Municipiului Hunedoara prevede reabilitarea şi modernizarea Ambulatoriului integrat al Spitalului Municipal Dr. Alexandru Simionescu din Hunedoara.

Sunt prevăzute mai multe tipuri de intervenţii în cazul clădirii de pe strada Victoriei nr. 14- termoizolarea pereţilor exteriori (exceptând corpul F, deja reabilitat) şi a plăcii peste subsol, înlocuirea tâmplăriei exterioare şi anveloparea terasei şi a planşeului peste ultimul nivel, refacerea finisajelor interioare (pereţi, pardoseli, tâmplărie interioară) şi a tuturor instalaţiilor, montarea de panouri fotovoltaice pentru reducerea consumului de energie electrică, înlocuirea liftului etc.

De asemenea, ambulatoriul va fi dotat cu echipamente medicale performante, mobilier şi noi ustensile medicale.

Valoarea totală a proiectului este de 10.700.281,96 lei, din care 10.486.276,32 lei reprezintă finanţarea nerambursabilă. Perioada de implementare este de 35 de luni.

Semnatarii contractului au fost domnul Dan BOBOUŢANU, primarul municipiului Hunedoara, şi domnul Sorin MAXIM.

***

Proiectele sunt finanţate prin Regio-POR 2014-2020, Axa prioritară 8 – Dezvoltarea infrastructurii de sănătate şi sociale, Prioritatea de investiţii 8.1, Operaţiunea A – Ambulatorii, respective Prioritatea de investiţii 8.1, Operaţiunea 8.2.B – Unităţi de primiri urgenţe.

***

La nivelul Regiunii Vest, în cadrul Regio – POR 2014-2020, au fost contractate până în present 438 de proiecte, în valoare totală de 567,85 milioane euro, cu o valoare a finanţării nerambursabile de 459,65 milioane euro.

.

Partajează această știre

Lasă un răspuns

Noutăți
Mica Publicitate