Şase sate ale comunei vor beneficia de un proiect ce vizează extinderea canalizării.
Administraţiile locale din comunele judeţului urmăresc să asigure locuitorilor din mediul rural aceleaşi condiţii ca la oraş. Iar una dintre acestea se referă la sistemul de canalizare, o cerinţă a lumii moderne şi, de ce nu, o condiţie importantă pentru protecţia mediului înconjurător.
În comuna Râu de Mori, una dintre cele mai frumoase aşezări de la poalele Retezatului, lucrurile se mişcă atent şi sigur spre direcţia bună, astfel că investiţiile pe fonduri europene derulate de administraţia locală în infrastructură devin parte a cotidianului.
Primarul Niculiţă Mang ne spunea, zilele trecute, că unul dintre obiectivele sale este să extindă sistemul de alimentare canalizare în toată comuna. Drept pentru care, administraţia locală a depus un proiect de finanţare, aflat acum într-un stadiu avansat, care vizează execuţia sistemului de canalizare în satele Râu de Mori, Ostrovel, Brazi, Suseni, Valea Dâljii şi Unciuc. Este un proiect amplu care ar putea începe chiar din luna aprilie.
„Este un proiect extrem de important pentru comunitatea locală din comuna Râu de Mori. Acest proiect are ca ţintă finală aproape jumătate din gospodăriile de pe raza comunei. Avansăm spre ceea ce înseamnă lumea modernă”, a declarat primarul Niculiţă Mang.
Conform edilului local, licitaţia pentru acest proiect, care mai prevede şi construirea unei staţii de epurare în satul Unciuc, este în faza finală. Contractul de lucrări a fost semnat şi s-au obţinut avizele necesare.
„Este un proiect la care mai trebuie să depunem documentaţia la Consiliul Judeţean Hunedoara în vederea eliberării autorizaţiei de construcţie. Dacă toate etapele vor fi parcurse fără incidente, estimez că vom putea semna ordinul de începere a lucrărilor în prima parte din luna aprilie”, a apreciat primarul comunei Râu de Mori.
Proiectul de introducere a reţelei de canalizare în satele Râu de Mori, Ostrovel, Brazi, Suseni, Valea Dâljii şi Unciuc are o valoare de circa 10 milioane de lei şi este finanţat prin Programul Naţional de Dezvoltare Locală (PNDL).