Primarul comunei Luncoiu de Jos, Călin Dorin Dud, a fost învestit oficial în funcţie pentru cel de-al cincilea mandat în fruntea comunităţii, oamenii manifestându-şi astfel încrederea şi mulţumirea faţă de modul în care această aşezare a fost condusă până acum.
„Vă asigur că voi fi primarul tuturor și mă angajez să vă reprezint cu onestitate și deschidere! Doresc să mulțumesc echipei mele de consilieri, cu care formăm majoritatea în Consiliul Local al comunei Luncoiu de Jos, care s-a dedicat trup și suflet pentru a face posibil acest rezultat. Sunt convins că, împreună, vom reuși să continuăm ceea ce am început! Angajamentul meu este de a vă reprezenta cu cinste, transparență și dedicare. Vă asigur că ușa mea va fi întotdeauna deschisă pentru sugestii, probleme și propuneri, pentru că doar prin dialog și colaborare vom reuși să atingem obiectivele noastre”, a declarat, la ceremonia de învestitură, Călin Dorin Dud, primarul comunei Luncoiu de Jos.
E mare lucru să conduci destinele unei comunităţi pentru al cincilea mandat consecutiv, mai ales atunci când bugetele nu permit îndeplinirea tuturor pe care o administraţie locală şi le stabileşte. De aceea, fondurile europene sau cele asigurate prin programele guvernamentale au reprezentat calea potrivită pentru finanţarea investiţiilor.
Primarul Călin Dud şi echipa sa de la Primăria Luncoiu de Jos au înţeles acest lucru şi, credeţi-ne, nu le-a fost uşor să ducă la bun sfârşit şi să treacă atâtea proiecte prin uşile birocraţiei.
Câteva exemple sunt relevante la acest moment de bilanţ, dar şi de început al unui nou mandat. Primul dintre ele se referă la modernizarea, aproape de la zero, a şcolii gimnaziale din comună, care acum se apropie de final.
Modernizarea dispensarului medical este un alt proiect care se apropie de finalizare, iar acest lucru va contribui la îndeplinirea dezideratului ca locuitorii comunei Luncoiu de Jos să poată avea un medic de familie prezent permanent la cabinet.
Nu în ultimul rând, căminele culturale s-au aflat în atenţia conducerii primăriei, deoarece acestea sunt elemente extrem de importante în viaţa satului. Aşadar se lucrează la Luncoiu de Sus, Podele şi Stejărel, unde operaţiunile sunt avansate, dar şi la căminul cultural din Luncoiu de Jos, unde lucrările au început mai de curând.